Παράταση έως τη Μεγάλη Παρασκευή 29 Απριλίου 2021, φαίνεται πώς πήραν οι εργασίες της Άτυπης Πενταμερούς Διάσκεψης για το Κυπριακό, που διεξάγεται στη Γενεύη. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, Αθήνα και Λευκωσία υπογράμμισαν την ανάγκη επίλυσης στη βάση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, δηλαδή Δικοινοτική, Διζωνική Ομοσπονδία.

Από την άλλη πλευρά, Άγκυρα και ψευδοκράτος επέμειναν στη λύση δύο κρατών. Μεγάλη απογοήτευση εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, για τα όσα η τουρκοκυπριακή πλευρά υπέβαλε γραπτώς στην άτυπη διάσκεψη στη Γενεύη, που συγκάλεσε ο γ.γ. του ΟΗΕ.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους, μετά την ολοκλήρωση της ολομέλειας των μερών της άτυπης διάσκεψης στη Γενεύη, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «παραμένουμε σταθεροί στις θέσεις μας ότι θα πρέπει να υπάρξει σεβασμός στις παραμέτρους των ψηφισμάτων, στις Συμφωνίες Κορυφής, στο έργο που έχει παραχθεί μέχρι σήμερα, στη δήλωση της 25ης Νοεμβρίου του 2019 και βεβαίως στην επιστολή του γ.γ. της 26ης Οκτωβρίου που λέει ότι θα πρέπει να εργαστούμε στη βάση της δουλειάς που έχει παραχθεί μέχρι σήμερα. Οι διαβουλεύσεις θα συνεχιστούν και αύριο κατά τις 10 το πρωί σε νέα σύνοδο της Ολομέλειας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ