Η Πανσέληνος αυτή είναι γνωστή με πολλά ονόματα, ενώ το επικρατέστερο φαίνεται να είναι το «Corn Moon», δηλαδή «η πανσέληνος του καλαμποκιού». Το όνομα αυτό το πήρε από τους ιθαγενείς της Αμερικής. Σύμφωνα με τον ιστότοπο της NASA, το «Corn Moon», «Barley Moon» ή αλλιώς «Harvest Moon» αναφέρεται στη συγκομιδή και στο αλώνισμα του καλαμποκιού.

Η αντίστοιχη ευρωπαϊκή ονομασία είναι το «Fruit Moon» – η πανσέληνος των φρούτων – που σηματοδοτεί και αυτή με τη σειρά της την ωρίμανση και τη συγκομιδή των εποχιακών φρούτων.

Στην Κίνα, ο έβδομος μήνας του κινεζικού ημερολογίου είναι ο Μήνας Φάντασμα και η δέκατη πέμπτη ημέρα αυτού του μήνα (ημέρα πανσελήνου) ονομάζεται Ημέρα Φάντασμα, κατά την οποία τα φαντάσματα και τα πνεύματα, συμπεριλαμβανομένων εκείνων των προγόνων, βγαίνουν για να επισκεφθούν τους ζωντανούς.

Για μερικούς Βουδιστές στο Μπαγκλαντές και την Ταϊλάνδη, αυτή η πανσέληνος είναι το Modhu Purnima, το Φεγγάρι του μελιού. Αυτό συνδέεται με έναν μύθο ότι ένας ελέφαντας και ένας πίθηκος τάιζαν τον Βούδα όταν βρισκόταν στο δάσος για να φέρουν ειρήνη μεταξύ δύο φατριών, με τον ελέφαντα να προσφέρει φρούτα και τον πίθηκο να προσφέρει μια κηρήθρα. Σύμφωνα με τον ειδικό εμπειρογνώμονα της NASA, Gordon Johnston, η πανσέληνος θα διαρκέσει περίπου τρεις ημέρες και θα φτάσει τη μέγιστη φωτεινότητά της, την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου προσφέροντας καθηλωτικές εικόνες.

Η επόμενη Πανσέληνος έπειτα από ένα σεληνιακό κύκλο κατά μέσο όρο 29,5 ημερών αναμένεται στις 2 Οκτωβρίου και η αμέσως επόμενη στις 31 Οκτωβρίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ