1 ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΕΙΣΕΒΑΛΕ ΣΤΑ ΒΑΡΩΣΙΑ Ο ΕΚΛΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΣΟΥΛΤΑΝΟΥ ΕΡΣΙΝ ΤΑΤΑΡ
Οι τουρκοι συνεχίζουν το παραλήρημα των προκλήσεων και, όπως φαίνεται, παρά τις αντιδράσεις, τίποτα δεν τους εμποδίζει να εισβάλλουν πια στην πολύπαθη Αμμόχωστο.

Στις 16.00 ακριβώς χθες εισήλθε στο Βαρώσι από την παράνομη πύλη ο εκλεκτός της Άγκυρας, Ερσίν Τατάρ. Ο νυν ψευδοπρωθυπουργός και «υποψήφιος πρόεδρος» έγινε δεκτός από δεκάδες έποικους και Τουρκοκύπριους που έσπευσαν στα Βαρώσια για τη φιέστα της ντροπής που ήταν προγραμματισμένη για τις 16.00.

Νωρίτερα, λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι οι κατοχικές δυνάμεις άνοιξαν την δίοδο που οδηγεί σε μέρος της παραλίας στην περίκλειστη πόλη. Σχεδόν 900 άτομα πέρασαν μέχρι τις 14.30 το μεσημέρι της Πέμπτης.
Στο μεταξύ Συγκινητική διαμαρτυρία από εκατοντάδες κατοίκους της Αμμοχώστου οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στο οδόφραγμα της Δερύνειας και διαδήλωσαν κατά της απόφασης της Τουρκίας για άνοιγμα μέρους του παραλιακού μετώπου της περίκλειστης πόλης των Βαρωσίων. Οι Αμμοχωστιανοί κρατώντας πανό και με δάκρυα στα μάτια ζητούν την επιστροφή της πόλης στους νόμιμους κατοίκους της και πλήρη εφαρμογή των ψηφισμάτων 550 και 789 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ