Στο επίκεντρο των αποφάσεων ανεμβολίαστοι, χώροι εστίασης και ψυχαγωγίας – Αύριο, Τετάρτη, θα γίνουν οι ανακοινώσεις
«Μαύρο» ρεκόρ κρουσμάτων σημειώθηκε χθες, Δευτέρα 1/11, στην Ελλάδα με τις προβλέψεις των λοιμωξιολόγων να είναι άκρως ανησυχητικές για το επόμενο διάστημα. Οι αριθμοί δείχνουν ξεκάθαρα ότι η πολιτική διαχείριση… «μπάζει», και ότι θα πρέπει άμεσα να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα τα οποία θα φέρουν απτά αποτελέσματα.

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν δείχνει να έχει ξεκάθαρη στρατηγική για την αντιμετώπιση αυτού του κύματος. Μετά τις απανωτές, χθεσινές συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τους Γεραπετρίτη και Σκέρτσο με τους περιφερειάρχες, τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, μαζί με τους Πλεύρη, Γκάγκα και Τσιόδρα, σήμερα έρχεται μία νέα σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη που θα φέρει νέα μέτρα.

Ποια θα είναι τα νέα μέτρα
Εστίαση, ανοιχτοί χώροι και ανεμβολίαστοι βρίσκονται στο επίκεντρο των αποφάσεων.
Η μεγάλη συζήτηση θα επικεντρωθεί στους ελέγχους, οι οποίοι κατά την κυβέρνηση αυτή τη στιγμή δεν είναι εντατικοί και είναι προς λάθος κατεύθυνση.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να πιέσει ώστε να γίνονται περισσότερα rapid test από τους ανεμβολίαστους, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες προωθείται ενός τύπου «έμμεση υποχρεωτικότητα».
Τι σημαίνει αυτό; Οι ανεμβολίαστοι θα δουν να περιορίζεται σημαντικά και η κοινωνική τους ζωή. Στα σχέδια της κυβέρνησης είναι και οι μεικτοί ανοιχτοί χώροι, εφόσον έχουν πλαϊνά προστατευτικά σχεδιάζεται να λογίζονται ως κλειστοί χώροι, όπου θα επιτρέπεται η είσοδος μόνο στους εμβολιασμένους.
Συγκεκριμένα, όσοι δεν έχουν κάνει το εμβόλιο και θέλουν να συνεχίσουν να εργάζονται, να συναλλάσσονται δια ζώσης με το δημόσιο ή τις τράπεζες κλπ, θα πρέπει να επιδεικνύουν περισσότερα rapid test εβδομαδιαίως και σε κάποιες περιπτώσεις και μοριακά.
Το κόστος θα επιβαρύνει τους ίδιους, και καθώς η οικονομική επιβάρυνση θα είναι μεγάλη, εκτιμάται ότι ίσως κάποιοι άρουν τις επιφυλάξεις τους και κλείσουν το πολυπόθητο ραντεβού για τον εμβολιασμό τους.
Δεν φαίνεται να επικρατεί το σενάριο, το οποίο «έπεσε» σαν πρόταση από τον Μαγιορκίνη, και αφορά στο «κλείσιμο» της διασκέδασης στις λεγόμενες «κόκκινες περιοχές».
Πιο συγκεκριμένα, συζητιέται και η πρόταση για περιορισμό του ωραρίου λειτουργίας εστιατορίων, μπαρ και κέντρων διασκέδασης στις συγκεκριμένες περιοχές ως τη 01.00.
Ανοιχτό το ενδεχόμενο για μάσκα παντού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ