Γιάννα Παναγοπούλου για το νέο Φορολογικό Νομοσχέδιο
Πρόκειται για κάτι που το «αναμασούν» εδώ και 5 δεκαετίες
Τα περισσότερα γραφεία νέων δικηγόρων
που δεν έχουν μαμά ή μπαμπά δικηγόρους, θα έχουν μεγάλο πρόβλημα

Για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο και την αποχή του ΔΣΘ και άλλων συλλόγων της χώρας, ως αντίδραση στην εισαγωγή τεκμαρτού φορολογητέου εισοδήματος με στόχο τη «δήθεν καταπολέμηση της φοροδιαφυγής» μίλησε στην εκπομπή ΤΑ ΛΕΜΕ στη ΒΕΡΓΙΝΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ και στη δημοσιογράφο Χριστίνα Τσόρμπα η τ. Αντιπρόεδρος του ΔΣΘ, Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω, Γιάννα Παναγοπούλου.
Όπως η ίδια εξήγησε στην ουσία πρόκειται για ένα μέτρο που το αναμασούν από τη δεκαετία του 1970 «Η ιστορία της αντικειμενικοποίησης της φορολογίας αναμασάται εδώ και 5 δεκαετίες. Πρόκειται για την πιο άδικη και ισοπεδωτική φορολογική μεταχείριση που δεν απηχεί καθόλου την πραγματικότητα. Πόσοι πλούσιοι και τόσο προβεβλημένοι δικηγόροι υπάρχουν;» διερωτήθηκε σημειώνοντας πως ιδιαίτερα σήμερα η πολιτεία διαθέτει όλους τους ελεγκτικούς μηχανισμούς για να κάνει τις απαραίτητες διασταυρώσεις ώστε να αξιολογήσει και να ελέγξει την ειλικρίνεια των φορολογικών δηλώσεων των ελευθέρων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενων.
Είναι δυνατόν η χώρα να μη ξέρει πόσοι είναι οι αυτοαπασχολούμενοι;
Σύμφωνα με την κ. Παναγοπούλου «Όλες οι κυβερνήσεις εστιάζουν σε γιατρούς και δικηγόρους κάτι που βοηθά να ενεργοποιηθεί ο κοινωνικός αυτοματισμός γεγονός που κάνει πολύ κακό σε αυτές τις επαγγελματικές ομάδες» Την ίδια ώρα αποκαλύπτει πως υπάρχουν στατιστικά στοιχεία αλλά δεν υπάρχει ο απόλυτος αριθμός των ελεύθερων επαγγελματικών και απασχολούμενων στη χώρα κάτι που προκαλεί έκπληξη «Είναι δυνατόν η χώρα να μην ξέρει πόσοι είναι οι αυτοαπασχολούμενοι και πόσοι είναι αυτοί που εντάσσονται στο άρθρο 48 του φορολογικού νόμου για τους αυτοαπασχολούμενους και τους ελεύθερους επαγγελματίες; Όπως πριν την κρίση δεν ήξερε πόσοι είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι;» «Αναζήτησα τον απόλυτο αριθμό και δεν τον βρήκα, κατά άλλους είναι 1.350.000 και για άλλους 1εκ. Από αυτούς, 750.000 περίπου θεωρούνται ότι είναι οι επιστήμονες, για το οποίο δεν είμαι καθόλου βέβαιη»
Τα περισσότερα γραφεία χωρίς μαμά ή μπαμπά δικηγόρο, θα έχουν μεγάλο πρόβλημα
Το πρόβλημα που θα προκύψει για τους νέους δικηγόρους είναι μεγάλο, τονίζει η κ. Παναγοπούλου σημειώνοντας ότι τα νέα παιδιά δυσκολεύονται να ανοίξουν γραφεία κι ότι
2 / 2
πάνω από 13.000 δικηγόροι μέσα στην κρίση και μετά, κλείσαν τα γραφεία τους και δήλωσαν έδρα το σπίτι τους. «Και προσπαθούν με κάποια ελεύθερη συνεργασία να ανταποκριθούν στα στοιχειώδη έξοδα. Τα περισσότερα γραφεία που δεν έχουν μπαμπά μαμά δικηγόρους, που δε στηρίζονται σε οικογένειες, θα έχουν μεγάλο πρόβλημα» καταλήγει τονίζοντας πως υπάρχει ανάγκη εμπέδωσης της φορολογικής κουλτούρας και «αυτό μπορεί να γίνει με απλές προτάσεις και μεταρρυθμιστικά μέτρα όπως με το να αναγνωρίζονται οι δαπάνες όλων των πολιτών κάτι που θα δώσει κίνητρο να ζητούμε απόδειξη»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ