Ολοκληρώθηκε η πρώτη ενημέρωση σχετικά με την πορεία της πανδημίας στη χώρα μετά τα Χριστούγεννα, η οποία πραγματοποιείται από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα. «Σε λίγες μέρες αφήνουμε πίσω μας το 2020. Στη χρονιά που φεύγει οι κοινωνίες αλλά και οι οικονομίες παντού στον κόσμο δοκιμάστηκαν από τη σοβαρότερη υγειονομική κρίση και τη χειρότερη ετήσια παγκόσμια ύφεση από το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου» ξεκίνησε τις δηλώσεις του ο κος Πέτσας, ο οποίος διευκρίνισε σχετικά με τον εμβολιασμό, την επιδημιολογική εικόνα, αλλά και το άνοιγμα των αγορών και των σχολείων.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε την σοβαρότητα της κατάστασης αλλά και τις επιπτώσεις της πανδημίας σε ελληνική και παγκόσμια κλίμακα: «Το 2020 έφερε δυστυχώς τεράστιες ανθρώπινες απώλειες. Επέβαλε ασφυκτικούς περιορισμούς στις κοινωνίες του κόσμου. Καθήλωσε την παγκόσμια οικονομική δραστηριότητα. Έπληξε επιχειρήσεις, επαγγελματίες και εργαζόμενους σε ολόκληρο τον πλανήτη. Το 2020 ζήσαμε καταστάσεις που δεν είχαμε διανοηθεί. Άλλαξε η ζωή μας και η χώρα μας υπέστη τις συνέπειες της πανδημίας».

Για τον εμβολιασμό τόνισε πως δεν αποτελεί αφορμή για χαλάρωση των μέτρων, αναφέροντας πως «το εμβόλιο είναι ο μόνος τρόπος για να τελειώνουμε με την περιπέτεια του κορωνοϊού» και συμπληρώνοντας πως η άμυνα απέναντι στον ιό έγκειται στην προστασία μέσω των μέτρων αλλά η επίθεση μέσω της χορήγησης εμβολίου. Κατόπιν πρόσθεσε:

«Στο μεταξύ ξεκίνησε από χθες στην πατρίδα μας, ταυτόχρονα με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ο εμβολιασμός. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασσίου Ιερόθεος, ως εκπρόσωπος της Εκκλησίας, εμβολιάστηκαν ήδη, δίνοντας το παράδειγμα σε όλους μας και αναδεικνύοντας την εμπιστοσύνη στην ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του εμβολίου».Aναφορικά με την Πρωτοχρονιά και την τήρηση των μέτρων, επισημάνθηκε πως δεν θα υπάρξει χαλάρωση μέτρων, τις εορταστικές ημέρες ούτε και τα Θεοφάνια. «Ας τηρήσουμε τα μέτρα και όλα θα πάνε καλά», σχολίασε ενώ διαβεβαίωσε πως δεν σχεδιάζεται αυστηροποίηση των μέτρων σε ισχύ. «Ξέρουμε όλοι τη σημασία της για την προστασία της ζωής μας και της ζωής αυτών που αγαπάμε. Ξέρουμε πια πως η επιδείνωση μπορεί να επέλθει πολύ εύκολα σε μικρό χρονικό διάστημα, ενώ η πτωτική πορεία έχει πολύ μικρότερο ρυθμό. Και αυτό επιβάλλει να συνεχίσουμε με ακόμη μεγαλύτερη προσοχή – τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων – να τηρούμε σχολαστικά τα μέτρα που ισχύουν», τόνισε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ