Για την επανέναρξη των διερευνητικών συνομιλιών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας είπε ότι είναι κάτι θετικό, συμπληρώνοντας, όμως, ότι «η κυβέρνηση οφείλει μια επίσημη ενημέρωση. Ξαφνικά μετά από έναν μήνα, το Oruc Reis που δεν άφησε σπιθαμή προς σπιθαμή νοτίως του Καστελόριζου, σταμάτησε. Υπήρξαν ανταλλάγματα για αυτό ή ήταν απόφαση του Ερντογάν; Μακάρι το δεύτερο. Υπήρξε μετά το Βερολίνο συμφωνία ή δεν υπήρξε; Θα μας πουν τελικά;».

Ακόμη, ο κ. Τσίπρας ευχήθηκε η ατζέντα των διερευνητικών να είναι η ίδια «με αυτή που αφήσαμε το 2016» και άσκησε σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Θεωρεί, όπως είπε, ότι δεν θα υπάρξει κατάληξη μέσω των διερευνητικών επαφών και ότι θέμα θα λυθεί στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Ωστόσο πρόσθεσε ότι πρέπει να δούμε «πού διαφωνούμε με την Τουρκία για να καταλήξουμε στη Χάγη».

Αιχμηρή θα χαρακτήριζε κανείς την ανακοίνωση που εξέδωσε ο υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικός Εκπροσώπος Στέλιος Πέτσας. Μεταξύ άλλων, επιτέθηκε στον πρώην πρωθυπουργό και νυν αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατηγορώντας τον ότι “καλλιέργησε θεωρίες συνομωσίας γύρω από την απόσυρση του Oruc Reis”.

“Τον καλούμε να αναλογιστεί τι είπε και τι ευθύνες αναλαμβάνει. Όσο για τα υπόλοιπα, λίγα λόγια αρκούν: Ο κ. Τσίπρας παραμένει αιχμάλωτος του γνωστού εαυτού του δίχως να έχει διδαχτεί τίποτα από όσα του είπαν οι πολίτες με τη ψήφο τους» συνέχισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ