Istanbul / Turkey - 9.21.2019: Akinci: Military Drone of Turkish Army in Teknofest 2019

Ρεκόρ υπερπτήσεων και χθες, ενώ η ελληνική κυβέρνηση επιμένει να ενισχύει τον διάλογο!

Περαντζάδες στο Αιγαίο συνεχίζουν να κάνουν τα τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, προχωρώντας σε αριθμό υπερπτήσεων-ρεκόρ. Όλα αυτά τη στιγμή που για την τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου προγραμματίστηκε ο 64ος γύρος των διερευνητικών επαφών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Η κυβέρνηση, δηλαδή, αντί να αντιδράσει στην κλιμάκωση των προκλήσεων, ενισχύει τον διάλογο! Ενα μόνον από τα τουρκικά ΜΕΑ (Μη Επανδρωμένα Αεροσκάφη) έκανε χθες Κυριακή τέσσερις υπερπτήσεις πάνω από ελληνικό έδαφος.

Συγκεκριμένα ένα drone τύπου ANKA ξεκίνησε τις υπερπτήσεις στις 09.17, περνώντας πάνω από τη νήσο Αστακίδα, στα 19.000 πόδια. Στη συνέχεια, το ίδιο μη επανδρωμένο πέρασε πάνω από τη νήσο Κανδελιούσσα. Δεν σταμάτησε, όμως, εκεί, αλλά στις 15.44 ξαναπέρασε πάνω από το ίδιο νησί, κάτι που επανέλαβε και στις 18.27.

Συνολικά δύο μόλις τούρκικα μη επανδρωμένα αεροσκάφη προέβησαν σε 60 παραβιάσεις του εθνικού μας εναέριου χώρου, αποτυπώνοντας με σαφήνεια το νέο στίγμα της τουρκικής επιθετικότητας στην περιοχή. Με δεδομένο ότι το συγκεκριμένο MEA (ΑΝΚΑ) έχει αυτονομία 24 ωρών σε ύψος πτήσης 30.000 ποδών και μέγιστη ταχύτητα 217 χιλιομέτρων την ώρα, δεν μπορεί κανείς να είναι σίγουρος για το εάν ο κύκλος των υπερπτήσεων θα συνεχιστεί, ειδικά τώρα που, όπως είχε σημειώσει στην «κυριακάτικη δημοκρατία» η Κύρα Αδάμ, η Τουρκία για 12 ώρες πτήσης ΜΕΑ σε καθημερινή βάση στο Αιγαίο δαπανά περίπου 1.200 ευρώ χωρίς να θέτει σε κίνδυνο Τούρκους πιλότους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ