Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισιδώρος Ντογιάκος ήδη μελετά την επιστολή του πρωθυπουργού Κυρίακου Μητσοτάκη με την οποία του ζητά η έρευνα της Δικαιοσύνης για τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη να τεθεί σε απόλυτη προτεραιότητα και την ανάθεση των σχετικών ερευνών «στο υψηλότερο δυνατό ανακριτικό επίπεδο».

Παράλληλα, μετά την επιστολή του Πρωθυπουργού στον κ. Ντιογιάκο, αναμένεται να ξεκινήσει ανεξάρτητη έρευνα στην Αθήνα για τις καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση των έργων εκσυγχρονισμού του σιδηροδρομικού δικτύου, ενώ παράλληλα μελετάται το ενδεχόμενο, είτε να ανασυρθεί αρχειοθετημένη δικογραφία από την οικονομική εισαγγελία, είτε να ξεκινήσει νέα αυτοτελής έρευνα.Πάντως, αναμένεται η γενική αναβάθμιση των ερευνών από τις δικαστικές αρχές για την υπόθεση των Τεμπών.

Ειδικότερα, μετά την απολογία του σταθμάρχη της Λάρισας από τα στοιχεία που έχουν προκύψει μέχρι σήμερα οι έρευνες θα στραφούν στην αναζήτηση τυχόν ποινικών ευθυνών σε υπηρεσιακούς παράγοντες του ΟΣΕ που τοποθέτησαν τον εν λόγω σταθμάρχη στη θέση του αν και ήταν άπειρος καθώς και σε τυχόν ευθύνες του μηχανοδηγού του μοιραίου τρένου και άλλων προσώπων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ