Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος παραχώρησε συνέντευξη εφόλης της ύλης στον δημοσιογράφο Στέργιο Καλόγηρο και στην εκπομπή “σχολιάζοντας την επικαιρότητα “.Αναφορικά με τις τουρκικές προκλήσεις τόνισε :
” Όλα τα σενάρια είναι στο τραπέζι ακόμα και της ακραίας πρόκλησης .
Δεν λήγει κανένας συναγερμός με την Τουρκία .Είμαστε σε ετοιμότητα.
Η αντίδραση μας θα είναι αποφασιστική. Η Τουρκία εξάγει ένταση όταν έχει εσωτερικά προβλήματα. “
Σχετικά με τις επικρίσεις που δέχεται για την άσκηση “καταιγίδα “τόνισε : “Η καταιγίδα αναβάλλεται δεν ματαιώνεται. Κάνουμε οικονομία δυνάμεων λόγω συνθηκών .
Αν γίνει μετά από 15 μέρες τι θα πουν; Περιμέναμε κ τον Οκτώβριο με την Κύπρο κ τα f16…”
Για την κατάσταση στον Έβρο δήλωσε χαρακτηριστικά “Η χώρα υπεραμύνθηκε των δικαιωμάτων της στον Έβρο. Ήταν μια συλλογική προσπάθεια που προετοιμάζαμε καιρό. Τα σύνορα ενισχύονται μέχρι και σήμερα. Χερσαία και θαλάσσια. Η φωνή της Ελλάδας πλέον ακούγεται κ εκτιμάται. Επιδιώκουμε σύσφιξη σχέσεων και το πετύχαμε όπως με την Κύπρο την Αίγυπτο κ τη Γαλλία .Με τη Γερμανία έχουμε σημεία βελτίωσης. Στις διεθνείς σχέσεις υπάρχουν συμφέροντα και όχι συναισθήματα. Φυσικά κ δεν είμαστε χαρούμενοι που η Γερμανία πουλάει υποβρύχια στην Τουρκία …Με τον Τούρκο ομόλογό μου έχουμε ανοιχτό κανάλι επικοινωνίας .Εχω ξεκαθαρίσει όμως πως αν μας πειράζουν δεν θα τα πάμε καλά. Είμαστε έτοιμοι και αποφασιστικοί Τους έχω ενημερώσει πως πραγματικά είναι σπατάλη καυσίμων όλη αυτή η δραστηριότητα πάνω από το Αιγαίο. Ο Ακαρ κουνάει το κεφάλι λέει “ναι ναι” και την άλλη μέρα έχουμε αυτά που έχουμε…. “
Για τις εξελίξεις στη Λιβύη είπε πως δεν απασχολούν την Ευρώπη όσο θα έπρεπε . “Θα έπρεπε να οργανώσει κατά τον αρτιότερο δυνατό τρόπο την επιχείρηση ειρήνη η ΕΕ. Χρειάζονται πολλά πολεμικά πλοία στην περιοχή η Ελλάδα διαθέτει και ενδεχομένως η Ιταλία και η Γαλλία. Είναι ένα στοίχημα για την Ευρώπη για να αποδείξει πως μπορεί ως αυτόνομη οντότητα να παίξει ρόλο στις γεωπολιτικές εξελίξεις της περιοχης. Αλλιώς φοβάμαι πως θα πυροβολήσει τα πόδια της …Θα χάσει πόντους εκτίμησης γεωπολιτικής φύσεως. “
Τέλος για τις ένοπλες δυνάμεις ανέφερε :”Προς το παρόν δεν υπάρχει αναγκαιότητα για την αύξηση της στρατιωτικής θητείας. Προέχει η ανανέωση του έμψυχου δυναμικού “κατέληξε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ