Καταχειροκροτήθηκε από το κοινό ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας όταν αναφέρθηκε στο Μακεδονικό κατά την ομιλία του στο Βελλίδειο στο πλαίσιο της 84ης ΔΕΘ.

«Έρχονται σήμερα αυτοί που ανέχονταν τις κινητοποιήσεις των δήθεν μακεδονομάχων και δήθεν πατριωτών. Που πήγαν αυτοί φέτος; δεν τους είδε κάνεις φέτος έξω από το Βελλίδειο. Αυτοί που πέρσι μας λοιδορούσαν. Αυτοί που ανέχονταν τις επιθέσεις με μολότοφ στα σπίτια των βουλευτών. Αυτοί που λέγανε επιζήμια και προδοτική η συμφωνία. Αυτοί τώρα έρχονται και λένε ότι όχι μόνο θα την εφαρμόσουν αλλά και θα την τιμήσουν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας με ορισμένους από το κοινό να σηκώνονται για να τον χειροκροτήσουν.

«Η προηγούμενη κυβέρνηση προχώρησε σε μια πατριωτική συμφωνία με τους γείτονες μας και λοιδορήθηκαμε. Βρεθήκαμε στον τοίχο να απολογούμαστε γιατί υπηρασπιστήκαμε το πατριωτικό συμφέρον», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ξαναγίνεται το μέτρο της Θεσσαλονίκης ανέκδοτο

Το μετρό της Θεσσαλονίκης ξαναγίνεται ανέκδοτο επανέλαβε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Το 2016 ήμασταν μόλις στο 30% του έργου. Φτάσαμε την Άνοιξη του 2019 στο 75% του έργου. Έχει ήδη κατασκευαστεί στο σύνολο της η σήραγγα της γραμμής του μετρό. Ο σχεδιασμός μας ήταν τέλη του 2020 το μέτρο να ήταν έτοιμο να αποδοθεί στους πολίτες της Θεσσαλονίκης. Ξαφνικά επανέρχεται από πουθενά το θέμα με αιχμή την κατασκευή του σταθμού Βενιζέλου. Από αυτό το βήμα ξαναμπαίνει το ίδιο ψευτοδίλημμα, ή αρχαία ή μετρό. Και ξαναγίνεται το μέτρο της Θεσσαλονίκης ανέκδοτο. Εμείς καταφέραμε να προχωρήσουμε στη λύση και αρχαία και μετρό. Φοβάμαι ότι οι Θεσσαλονικείς θα βρεθούν μπροστά στο αδιέξοδο ούτε αρχαία, ούτε μέτρο κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να αποδειχτεί», σημείωσε και πρόσθεσε:

«Το ερώτημα είναι γιατί ο κ. Μητσοτάκης ήρθε στη ΔΕΘ και αποφάσισε να προκαταλάβει τις αποφάσεις αρμόδιων υπηρεσιών όπως του ΚΑΣ και ανακοίνωσε αλλαγή των σχεδίων για το σταθμό Βενιζέλου λέγονται μάλιστα ψευδώς ότι δεν υπάρχει μελέτη όταν αυτή μάλιστα είναι προκατεθημένη».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ