Διάχυτη ανησυχία σε παγκόσμιο επίπεδο για τα κρούσματα οξείας ηπατίτιδας που έχουν εμφανιστεί σε παιδιά. Η είδηση, μάλιστα, ότι κάποια από τα παιδιά που νόσησαν χρειάστηκαν μεταμόσχευση ήπατος δείχνει ότι η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη.
Η Μαρία Τσολιά, Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Δ/ντρια Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής Νοσοκομείο Παίδων Αγλαϊα Κυριακού υποστηρίζει :”Λόγω της καραντίνας με τον κορονοϊό το ανοσοποιητικό των παιδιών δεν έχει εκπαιδευτεί και είναι πιο ευάλωτο. Ωστόσο, αυτό είναι μια υπόθεση, εντέλως υποθετικό σενάριο», είπε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και πρόσθεσε: «Δεν φαίνεται ο ίδιος ο κορονοϊός να ευθύνεται για την ηπατίτιδα. Δεν θεωρείται ότι αυτός είναι το αίτιο».Οι ειδικοί κρούουν καμπανάκι κινδύνου σημειώνοντας πως αν βρίσκεται πίσω από τα οξεία περιστατικά ηπατίτιδας σε παιδιά ο αδενοϊός 41 είναι εξαιρετικά δύσκολο να περιοριστεί, καθώς είναι πιο μολυσματικός ακόμη και από τον κορονοϊό.

Η κ. Τσολιά ανέφερε σχετικά: «Είναι λοιμώδης παράγοντας, πιθανότατα είναι ο αδενοϊός 41. Πρέπει να γίνει περισσότερη ερευνητική δουλειά».

«Μέχρι στιγμής δεν έχει καταγραφεί περιστατικό οξείας ηπατίτιδας στη χώρα μας», σχολίασε και επεσήμανε σχετικά με την μεταμόσχευση ήπατος. «Όσον αφορά τη μεταμόσχευση ήπατος αυτή δεν μπορεί να γίνει στην Ελλάδα παρά μόνο στο εξωτερικό».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ