” Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες, Δεν θέλουμε να είμαστε η πύλη παράνομων μεταναστών, θα φυλάμε τα σύνορα μας” τόνισε μεταξύ άλλων στην εφ όλης της ύλης συνέντευξη του στη Βεργίνα τηλεόραση και στον δημοσιογράφο Στέργιο Καλόγηρο, ο υπουργός Μετανάστευσης & Ασύλου Νότης Μηταράκης .

«Αντιμετωπίσαμε για πολλά χρόνια τη μεταναστευτική κρίση. Βάλαμε τρεις στόχους: Τη μείωση των ροών, την αποσυμφόρηση των νησιών και τρίτον τη δημιουργία αισθήματος ασφάλειας.Μέσα σε λίγους μήνες οι ροές μειώθηκαν κατά 96%. Ο Οκτώβριος κλείνει με αφίξεις από τη θάλασσα μόλις 113 μεταναστών. Τέτοιο αριθμό αφίξεων έχουμε να δούμε πάνω από 15 χρόνια! Από τα νησιά αναχωρούν συνεχώς αναγνωρισμένοι πρόσφυγες και άλλοι αιτούντες άσυλο που ανήκουν σε ειδικές κατηγορίες. Στόχος είναι η δημιουργία αισθήματος ασφάλειας. Να ενισχύσουμε το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών με τη λειτουργία κλειστών ελεγχόμενων δομών. Σε αυτήν την κατεύθυνση εργαζόμαστε και θα το καταφέρουμε και αυτό».Θα κλείσουμε δομές μέσα στο 2020-2021 .Ο φράκτης στον Έβρο είναι ένα γιγαντιαίο έργο που θα κάνει την περιοχή φρούριο απόρθητο” σημείωσε χαρακτηριστικά.


Από 37.38- 39.56
Ο υπουργός διευκρίνισε ότι συνολικά οι ξένοι στη χώρα μας είναι 7% δηλαδη 650.000. και όσοι έχουν σχέση με το μεταναστευτικό 1.5%.
“10.000 Αλλοδαποί έφυγαν φέτος από την Ελλάδα .Η κατάσταση στην ηπειρωτική Ελλάδα είναι δύσκολη αλλά είναι τα απόνερα μιας πενταετίας που μαζεύουμε τώρα,”κατέληξε.
11.40-13.30
15.30.16
27.43-28.13

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ