Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στο προσφυγικό, κατά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση κληρονόμησε το πρόβλημα για το οποίο η Ευρώπη δεν έχει στρατηγική.

«Εμείς άμεσα, ψηφίσαμε ένα νόμο που αυστηροποιεί το πλαίσιο χορήγησης ασύλου. Έχουμε το νομικό εργαλείο να εφαρμόσουμε την πολιτική μας, το οποίο δεν είχαμε ως τώρα. Μας δίνει το νομικό οπλοστάσιο να κάνει ουσιαστικό διαχωρισμό προσφύγων και οικονομικων μεταναστών», είπε ο πρωθυπουργός, στη συνάντηση της κοινοβουλευτικής που έγινε μεν σε πιο χαλαρό κλίμα, στο Καβούρι, αλλά κατά τη διάρκειά της συζητήθηκαν τα φλέγοντα ζητήματα της επικαιρότητας.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι αυτή την ώρα γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια, να αποσυμφορηθούν τα νησιά, σημειώνοντας πως είναι η τελευταία φορά που γίνεται μαζική μεταφορά από τα νησιά στην ενδοχώρα. Παράλληλα προανήγγειλε ότι η κυβέρνηση προχωρά στην λειτουργία κλειστών προαναχωρησιακων κέντρων και ότι οι σχετικές ανακοινώσεις να αναμένονται το επόμενο διάστημα.

Δεν θα γίνει καμία μετακίνηση χωρίς να έχει γίνει ενημέρωση των δημάρχων και των τοπικών βουλευτών, ξεκαθάρισε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ πρόσθεσε πως θα γίνουν πολύ πιο αυστηροί οι έλεγχοι στα σύνορα. Για το λόγο αυτό έχει προγραμματιστεί να γίνουν άμεσα 400 προσλήψεις συνοριοφυλάκων. «Το μεταναστευτικό είναι ένα από τα προβλήματα που διαχειρίζεται η κυβέρνηση» σημείωσε ο πρωθυπουργός, υπενθυμίζοντας πως η βασική έννοια των πολιτών είναι η πορεία της οικονομίας.Μητσοτάκης: Εχουμε ξεπεράσει τις προσδοκίες, δείξαμε ότι είχαμε σχέδιο.

«Έχουμε ξεπεράσει τις προσδοκίες των πολιτών, δείξαμε ότι είχαμε σχέδιο και ότι είμαστε αποτελεσματικοί», τόνισε ακόμη ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην άτυπη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, η οποία ξεκίνησε στις 9 το πρωί και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 13:30 το μεσημέρι του Σαββάτου.

Στην τοποθέτησή του, ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τους βουλευτές, για τους οποίους είπε ότι «είναι ο πολιορκητικός κριός που θα υλοποιήσει και θα μεταφέρει στην κοινωνία την κυβερνητική πολιτική». «Στις εκλογές φτάσαμε στο 40% δίνοντας έμφαση σε τρία ζητήματα: στη μείωση των φόρων, στις νέες δουλειές και στην αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες. Έχουμε ξεπεράσει τις προσδοκίες των πολιτών, έχουμε προωθήσει λύσεις και θα συνεχίσουμε σε αυτούς τους ρυθμούς», τόνισε ακόμη ο κ. Μητσοτάκης.

«Κάναμε ένα ενδιαφέρον πείραμα, να βρεθούμε πιο χαλαρά, να μιλήσουμε πιο ανοιχτά. Είμαι τυχερός που είμαι πρόεδρος αυτής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας», είπε ακόμη ο πρωθυπουργός και ευχαρίστηκε τα μέλη της ΚΟ, ιδιαίτερα τα νέα στελέχη της, ενώ συμπλήρωσε ότι οι πόρτες του γραφείου του είναι πάντα ανοιχτές. Απευθυνόμενος στους βουλευτές της Περιφέρειας ανέφερε ότι στο επόμενο διάστημα θα δρομολογηθούν στοχευμένα περιφερειακά αναπτυξιακά έργα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ