Προφανώς έχω βγει ενισχυμένος, δεν υπάρχει κανένα ζήτημα αμφισβήτησης», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΕΡΤNEWS στην πρώτη συνέντευξη που παραχώρησε μετά της λήξη του Συνεδρίου του κόμματος.

O κ. Κασελάκης ισχυρίστηκε ότι το Συνέδριο έδρασε ακριβώς όπως έπρεπε να δράσει. «Είδατε ένα ολόκληρο στάδιο το οποίο πραγματικά σειόταν και έλεγε «κάτω τα χέρια από τον Κασσελάκη». «Δεν υπάρχει κανένα ζητούμενο αμφισβήτησης. Υπάρχει ξεκάθαρη εντολή να προχωρήσω στις δομικές αλλαγές που έχει ανάγκη το κόμμα». «Θα παραμείνω αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τις εθνικές εκλογές, έχω τεράστια εντολή» ανέφερε μεταξύ άλλων στη συνέντευξή του.

Σήμα αλλαγών στέλνει από χθες η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ σε μια προσπάθεια να επουλώσει τις λαβωματιές στην εικόνα του κόμματος, αυτές που άφησαν τα όσα εκρηκτικά συνέβησαν στη διάρκεια του 4ου Συνεδρίου, εντείνοντας έτι περαιτέρω την εσωστρέφεια.

Τραβώντας μια διαχωριστική γραμμή από τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Αλέξη Τσίπρα, «ο κύκλος του κυβερνητικού ΣΥΡΙΖΑ 2015-’19 έχει κλείσει. Αρχίζει ένας κύκλος υπό την ηγεσία μου και έτσι θα πορευτούμε» τόνισε χθες στην ΕΡΤ ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος εξήλθε από την τετραήμερη διαδικασία με τα ίδια δεδομένα, αν όχι πιο επιβαρυντικά στη διαδικασία λήψης των αποφάσεών του. Και αυτό, γιατί η «τρόικα» υπό τους Νίκο Παππά, Σωκράτη Φάμελλο και Γιώργο Τσίπρα, συνεπικουρούμενη από τον Παύλο Πολάκη φέρεται να αποσπά μερίδιο στην εσωκομματική εξουσία, αρχής γενομένης από τα κομματικά όργανα.
Στο πλαίσιο αυτό, στο τραπέζι έπεσε χθες και η πιθανότητα συλλογικής παραίτησης της Πολιτικής Γραμματείας από τη Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίνα Κασιμάτη, η οποία ανήκει στον κύκλο των «Νεοπροεδρικών». Η κυρία Κασιμάτη δήλωσε στην ΕΡΤ πως «θεωρώ ότι το πρόβλημα στον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ο πρόεδρος, αλλά άλλες λειτουργίες. Είπα ονοματεπώνυμα αλλά κυρίως έχω πει όργανα». «Δεν θα πω ποιοι είναι αυτοί, αλλά ότι υπήρχαν καθοδηγητικά όργανα όπως η Πολιτική Γραμματεία και ο Πολιτικός σχεδιασμός που έπρεπε να παραιτηθούν για να διευκολυνθούν πιο γρήγορα διαδικασίες στο συνέδριο», κατέληξε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ