Τα κατεχόμενα βρίσκονται στο έλεος του Ερντογάν, ο οποίος τα έχει μετατρέψει σε γήπεδο του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, προκαλώντας τη δυσφορία και τις αντιδράσεις των Τουρκοκυπρίων.

Στέλνει εντάλματα
Αντιδράσεις που ενοχλούν την τουρκική κυβέρνηση, η οποία στέλνει εντάλματα μέσω της «πρεσβείας» στα κατεχόμενα εναντίον ατόμων που ασκούν κριτική στον Ερντογάν.Η κατάσταση στα κατεχόμενα είναι ανυπόφορη, κάτι που το καταγράφουν οι ίδιοι οι Τουρκοκύπριοι.

Ο Σενέρ Ελτσίλ, πολέμιος του Ερντογάν στα κατεχόμενα, ξεσπάθωσε και πάλι εναντίον της τουρκικής κυβέρνησης με αφορμή την επίδοση δικαστικής κλήσης μέσω της λεγόμενης τουρκικής «πρεσβείας» στον τουρκοκύπριο συνδικαλιστή Κουπίλαϊ Οζκιράτς (πηγή: Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών της Κυπριακής Δημοκρατίας).

Ο Ελτσίλ επέκρινε έντονα τον τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και το κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) για την πολιτική επιβολών και τις φασιστικές πρακτικές που εφαρμόζουν εναντίον των Τουρκοκυπρίων, υπογραμμίζοντας ότι δεν πρόκειται να δεχθούν ποτέ να περάσουν αυτές οι πρακτικές φασισμού.

Αναφερόμενος στην απόφαση του 26ου Πρωτοδικείου της Αγκυρας να κοινοποιήσει μέσω της «πρεσβείας» της Τουρκίας στα κατεχόμενα δικαστική κλήση προς τον Τουρκοκύπριο Κουπίλαϊ Οζκιράτς, για άρθρο του που έγραψε στην εφημερίδα πριν 3 μήνες αλλά και για τη στάση του στο θέμα της «ιδιωτικοποίησης της αρχής ηλεκτρισμού», ο Ελτσίλ εξέφρασε την πλήρη στήριξή του στον Οζκιρατς, υπογραμμίζοντας ότι δεν είναι μόνος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ