Για συνάντηση που διεξήχθη σε θετικό κλίμα κάνουν λόγο κυβερνητικές πηγές σε μια πρώτη αποτίμηση της συνάντησης Μητσοτάκη – Ερντογάν στις Βρυξέλλες.

Οι ίδιες πηγές σημείωναν χαρακτριστικά ότι «έσπασε ο πάγος» και ότι οι δύο ηγέτες συμφώνησαν «να αφήσουν πίσω την ένταση του 2020, παρά τις πολύ σημαντικές διαφωνίες που υπάρχουν».Σχεδόν μια ώρα κράτησε η συνάντηση των δυο ανδρών στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ. Η συνάντηση ξεκίνησε περίπου στις 17:20 και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 18:15.Προηγουμένως, ο Τούρκος Πρόεδρος είχε χαρακτηρίσει (νατοϊκό) «σύμμαχο» την Ελλάδα.
Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ βρίσκεται η συνάντηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Τζο Μπάιντεν, καθώς οι δύο ηγέτες θα συναντηθούν για πρώτη φορά μετά τη νίκη του Μπάιντεν στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές. Τα φλας… άστραψαν και μάλιστα μία φωτογραφία του Reuters κάνει τον γύρο των social media, καθώς είναι η στιγμή που σηκώνεται ο Ερντογάν για να χαιρετήσει τον Μπάιντεν και φαίνεται σαν να… του φιλάει το χέρι ενώ στην πραγματικότητα σηκώνεται για να δώσει χαιρετισμό με «γροθιά», όπως συνηθίζεται εν καιρώ πανδημίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ