Tα συμπτώματα φαίνεται να συνδέονται με το COVID-19, αλλά μερικά παιδιά είναι αρνητικά
Τα συμπτώματα δεν φαίνεται να αποτελούν ξεχωριστή ασθένεια αλλά σπάνια εξέλιξη
Τα παιδιά με την πάθηση βρέθηκε να έχουν πρήξιμο στις καρδιές τους
Οι νέοι δεν επηρεάστηκαν σε μεγάλο βαθμό κατά τη διάρκεια της πανδημίας του ιού κοροναϊού
Δείτε πώς μπορείτε να βοηθήσετε άτομα που επηρεάζονται από το Covid-19
Οι επικεφαλής της υγείας έχουν δεσμευτεί να διερευνήσουν αναφορές για ένα φλεγμονώδες σύνδρομο που σχετίζεται με τον κοροναϊό στα παιδιά ως «επείγον».

Οι γιατροί εξέδωσαν σήμερα το πρωί μια προειδοποίηση σχετικά με την απότομη αύξηση των βρεφών που γίνονται δεκτά σε εντατική θεραπεία με μια ασθένεια που μοιάζει με Kawasaki.Ο επικεφαλής ιατρός καθηγητής Chris Whitty είπε ότι είναι «εντελώς εύλογο», αυτό το άγχος συνδέεται με το ξέσπασμα Covid-19.

Ο ιατρικός διευθυντής του NHS, καθηγητής Stephen Powis, έχει δώσει οδηγίες στους ειδικούς του να αναλύσουν τους ανησυχητικούς αριθμούς.

Ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ είπε ότι «ανησυχούσε πολύ» από την αναταραχή των συμπτωμάτων που εμφανίζονται από παιδιά, τα οποία είναι από τα λιγότερο ευάλωτα στις επιδράσεις του κοροναϊού.

Σε μια προειδοποίηση που στάλθηκε σε γιατρούς, οι επικεφαλής υγείας σε ένα συμβούλιο του NHS στο Λονδίνο δήλωσαν: «Υπάρχει αυξανόμενη ανησυχία ότι ένα φλεγμονώδες σύνδρομο που σχετίζεται με το [COVID-19] εμφανίζεται στα παιδιά στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες υπήρξε εμφανής αύξηση του αριθμού των παιδιών όλων των ηλικιών που παρουσιάζουν φλεγμονώδη κατάσταση πολλών συστημάτων που απαιτούν εντατική φροντίδα σε όλο το Λονδίνο και επίσης σε άλλες περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου».

Μιλώντας στην καθημερινή συνέντευξη τύπου Downing Street, ο καθηγητής Stephen Powis, ιατρικός διευθυντής του NHS England, δήλωσε: «Έχουμε γνωρίσει τις τελευταίες ημέρες αναφορές σοβαρής ασθένειας σε παιδιά που μπορεί να είναι μια ασθένεια τύπου Kawasaki.

«Τόσο ο Chris (Whitty) όσο και εγώ το γνωρίζουμε, και ζητήσαμε από τους ειδικούς μας, ζήτησα από τον εθνικό κλινικό διευθυντή για παιδιά και νέους να το εξετάσουν επειγόντως».
Τα παιδιά δεν πιστεύεται ότι επηρεάζονται άσχημα από το COVID-19 – πολύ λίγοι νέοι έχουν πεθάνει σε όλο τον κόσμο από την έναρξη της πανδημίας τον Δεκέμβριο. Η φαινομενική ανθεκτικότητά τους στην ασθένεια έχει ενοχλήσει τους γιατρούς για εβδομάδες, επειδή συχνά είναι «υπερδιάδοση» ιογενών ασθενειών όπως η γρίπη.

Τα παιδιά που παρατηρούνται με αυτό το σύνδρομο συχνά υποφέρουν από πόνο στο στομάχι, καρδιακή φλεγμονή και «γαστρεντερικά συμπτώματα» – που μπορεί να περιλαμβάνουν έμετο και διάρροια.

Ο καθηγητής Whitty πρόσθεσε: «Πρόκειται για μια πολύ σπάνια κατάσταση, αλλά νομίζω ότι είναι απολύτως εύλογο να προκαλείται από αυτόν τον ιό, τουλάχιστον σε ορισμένες περιπτώσεις.

«Επειδή γνωρίζουμε ότι σε ενήλικες που φυσικά έχουν πολύ περισσότερες ασθένειες από ό, τι τα παιδιά, τα μεγάλα προβλήματα προκαλούνται από μια φλεγμονώδη διαδικασία και αυτό μοιάζει μάλλον με μια φλεγμονώδη διαδικασία, μάλλον διαφορετική.

«Επομένως, δεδομένου ότι έχουμε μια νέα παρουσίαση αυτού τη φορά με μια νέα ασθένεια, η πιθανότητα – δεν είναι σαφής, πρέπει να αναζητήσουμε και άλλες αιτίες – αλλά η πιθανότητα να υπάρχει σύνδεσμος είναι σίγουρα εύλογος.’Σύμφωνα με την προειδοποίηση, η οποία αρχικά κοινοποιήθηκε σε ιατρούς στο βόρειο Λονδίνο, τα παιδιά που πλήττονται εμφανίζουν σημάδια παρόμοια με το σύνδρομο τοξικού σοκ (TSS), μια σοβαρή ασθένεια που σχετίζεται με λοιμώξεις και έχουν δείκτες αίματος σύμφωνα με το σοβαρό Covid-19 στα παιδιά.Οι γιατροί έχουν συγκρίνει τη μυστηριώδη επιπλοκή με το σύνδρομο τοξικού σοκ και τη νόσο Kawasaki που, σε συνδυασμό, προκαλούν επιβλαβή εσωτερικά πρήξιμο, πυρετό και αναπνευστικά προβλήματα – όλα τα κύρια σημάδια του COVID-19.

Ωστόσο, μερικά από τα παιδιά που χρειάζονται εντατική φροντίδα έχουν δοκιμαστεί αρνητικά για τον κοροναϊό, περιπλέκοντας περαιτέρω τη διάγνωση και εγείροντας ερωτήματα ότι ένα άλλο παθογόνο θα μπορούσε να είναι πίσω από την πάθηση.

Οι αξιωματούχοι δεν έχουν ακόμη δώσει σαφήνεια σχετικά με τα συμπτώματα, παρά τους λόγους από τους παιδίατρους να ζωγραφίσουν μια σαφέστερη εικόνα ώστε να μπορούν να τα προσέχουν.

Δεν είναι σαφές πόσα παιδιά είχαν το φλεγμονώδες σύνδρομο, ούτε εάν έχουν πεθάνει μαζί του. Δεν είναι επίσης σαφές πόσο παλιά ήταν τα παιδιά.

Ωστόσο, θεωρείται ότι έχει επηρεάσει μόνο μια «χούφτα» παιδιών μέχρι στιγμής, σύμφωνα με έναν εξέχον παιδίατρο που παραδέχτηκε ότι η επιπλοκή θα μπορούσε να προκληθεί από άλλο παθογόνο.

Έρχεται εν μέσω αναφορών ότι τα σχολεία θα μπορούσαν να αρχίσουν να ανοίγουν ξανά τον Ιούνιο στο πλαίσιο σχεδίων για «προσεκτική» χαλάρωση των περιορισμών κλειδώματος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ