Ο εκπρόσωπος του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ , ναύαρχος Φάρατζ ελ Μαχντάουϊ μίλησε αποκλειστικά στην εκπομπή σχολιάζοντας την επικαιρότητα με τον Στέργιο Καλόγηρο στη Βεργίνα τηλεόραση για όλες τις τρέχουσες εξελίξεις.

Θυμίζουμε πως ο αρχηγός του Λιβυκού Στόλου ναύαρχος Φάρατζ ελ Μαχντάουϊ, εξέφρασε έντονα την αντίθεσή του στη Συμφωνία που υπέγραψε ο Ερντογάν με τον Φάγεζ αλ Σάρατζμ για τα θαλάσσια σύνορα. Ο ελληνομαθής ναύαρχος, έγραψε συγκεκριμένα σε άπταιστα ελληνικά: «Θα απελευθερώσουμε την πρωτεύουσα, την Τρίπολη, και θα καταστρέψουμε το τουρκικό όνειρο».
Ο αρχηγός του Λιβυκού Στόλου, ανήκει στις δυνάμεις του στρατηγού Χαλίφα Χαφτάρ του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (ΛΕΣ), που ελέγχει σήμερα το μεγαλύτερο μέρος της Λιβύης και αντιτίθεται στην φιλοτουρκική κυβέρνηση Σάρατζμ. Όπως δεκάδες άλλοι στρατιωτικοί, επί καθεστώτος Μουαμάρ Καντάφι, ο Μαχντάουϊ σπούδασε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων την τετραετία 1973 – 1978, για να επιστρέψει στη συνέχεια στην πατρίδα του με λαμπρή καριέρα στο Πολεμικό Ναυτικό.
Δείτε το βίντεο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ