Πανηγυρίζουν οι υποστηρικτές του Ερσίν Τατάρ μπροστά από τα επαρχιακά γραφεία του ΚΕΕ στην κατεχόμενη Λευκωσία, όπου στήθηκε γιγαντοοθόνη για την παρακολούθηση των αποτελεσμάτων.Ο Ερσίν Τατάρ, εκλεκτός του πρόεδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προηγούνταν καθ` όλη την διάρκεια της ροής των αποτελεσμάτων.

Με βάση το τελικό, ανεπίσημο αποτέλεσμα ο Τατάρ λαμβάνει ποσοστό 51,74% (67.385 ψήφοι).

Ο έως πρότινος ηγέτης των τ/κ, Μουσταφά Ακιντζί, έλαβε ποσοστό 48,26% (62.858 ψήφοι).

Η συμμετοχή στις κάλπες ανήλθε σε ποσοστό 67,3%.

Στην πρώτη του γραπτή τοποθέτηση ο νικητής των λεγόμενων «εκλογών» έκανε λόγο για «νέο μέλλον» και σημείωσε πως θα εφαρμόσει όλες τις υποσχέσεις του.

Εξέφρασε επίσης την ετοιμότητά του να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, στη βάση όμως – όπως διευκρίνισε- των «πραγματικοτήτων που υπάρχουν στο νησί» και απηύθυνε κάλεσα στον ΟΗΕ και την Ευρωπαϊκή Ένωση να συμβάλλουν στη συνεννόηση.

Μιλώντας σε υποστηρικτές του, μετά την ανακοίνωση του «αποτελέσματος των εκλογών», είπε: Ας μείνει πίσω πια η ένταση και να δούμε πως θα πάμε μπροστά, θα προοδεύσει η «τδβκ».

Ο κ . Τατάρ ευχαρίστησε πρωτίστως τον Τούρκο Πρόεδρο και τον Τούρκο Αντιπρόεδρο για την βοήθειά τους. «Νιώθω τιμή που μαζί με την Τουρκική Δημοκρατία, η οποία έδωσε έδωσε ήρωες, δίδουμε εμείς αγώνα για να ζήσουμε σε αυτά τα χώματα με ευημερία».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ