Ο Δήμαρχος Καλύμνου Δ. Διακομιχάλης για τη νύχτα των Ιμίων- Ο Στέργιος Καλόγηρος “σχολιάζει την επικαιρότητα”Κάθε βράδυ στις 20.15.

19.20- 23.26
“Ψευτοδιλήμμα πόλεμος ή συνομιλίες”
ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Καλυμνίων Δημήτρης Διακομιχάλης μιλώντας στην εκπομπή σχολιάζοντας την επικαιρότητα με τον δημοσιογράφο Στέργιο Καλόγηρο στη Βεργίνα τηλεόραση με αφορμή τη συμπλήρωση 25ετων από τη νύχτα των Ιμίων .
Στις 25 Ιανουαρίου 1996, ο δήμαρχος της Καλύμνου Δημήτρης Διακομιχάλης μαζί με τον αστυνομικό διοικητή του νησιού και δύο κατοίκους ανέβηκαν στη μικρή Ίμια και ύψωσαν την ελληνική σημαία.Την επόμενη ημέρα η ελληνική σημαία υψώθηκε και στην άλλη βραχονησίδα. Είχε προηγηθεί ένταση στο θαλάσσιο χώρο των βραχονησίδων με το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας να διαμηνύει ότι οι βραχονησίδες ανήκαν στην Τουρκία, καθώς ισχυρίζονταν ότι ήταν καταχωρημένες στο κτηματολόγιο Μουγκλά του νομού Μπόντρουμ (Αλικαρνασσού).
Τα γεγονότα που ακολούθησαν γνωστά σε όλους.
Την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021 στις 9.30 το πρωί στον Ιερό Ναό άγιου Νικολάου στην Πόθια Καλύμνου τελέστηκε αρχιερατικό μνημόσυνο στη μνήμη των 3 πεσόντων Αξιωματικών ΠΝ στα Ίμια το 1996
Η Κάλυμνος όπως είπε ο δήμαρχος τίμησε την μνήμη των 3 ηρώων αξιωματικών του ΠΝ, Χριστόδουλου Καραθανάση , Παναγιώτη Βλαχάκου και Έκτορα Γιαλοψού που έχασαν τη ζωή του πριν 25 χρόνια, κατά την εκτέλεση του υπέρτατου καθήκοντος προς την Πατρίδα την νύκτα της 30/31 Ιανουαρίου 1996 στην κρίση των Ιμίων.
Επιπλέον μια πολύ σπουδαία, πατριωτική κίνηση, η οποία αναδεικνύει την αγάπη για την Ελλάδα, έκανε στα Ίμια ένας Έλληνας ψαράς.
Την ώρα που στα Ίμια, κανείς από την κυβέρνηση σκέφθηκε να πάει στην ευρύτερη έστω περιοχή των Ιμίων και να ρίξει ένα στεφάνι στη θάλασσα για τους 3 νεκρούς Αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού.
Φέτος ο μοναδικός που πήγε κι έριξε στεφάνι στη θάλασσα ήταν ένας ψαράς. Ο καπετάν Νικόλας ,ο «Μπολσεβίκος», όπως είναι το παρατσούκλι του.
Πολλά ερωτήματα περιμένουν απαντήσεις κατέληξε ο δήμαρχος.

Με πληροφορίες από την αίθουσα σύνταξης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ