Με αυτή την επιστολή που ανάρτησε στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Κώστας Χατζηδάκης, απόστρατος αξιωματικός των Ειδικών Δυνάμεων και ο άνθρωπος που επιφορτίστηκε με το χρέος να πάρει την ελληνική σημαία πάνω από τη βραχονησίδα στα Ίμια, απευθύνεται προς τον πρωθυπουργό .

Αξιότιμε κύριε πρωθυπουργέ!

Με όλο το σεβασμό στο πρόσωπο σας και σαν “ελεύθερος πολιορκημενος” θα ήθελα να σας παραθέσω δύο ζητήματα που άπτονται των περιστάσεων που ζούμε αυτόν τον καιρό και έρχονται στα χείλη πολλών συμπολιτών μας.
Είδαμε μια εξαιρετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης και εσάς προσωπικά στηριζόμενος στους ειδικούς και πήρατε έγκαιρα μέτρα πρόληψης απέναντι στον κορωνοϊο με εξαιρετικό θάρρος και αποφασιστικότητα κάτι που σας το πιστώνει η κοινή γνώμη.Πιστεύω ότι ανοίξατε ένα παράθυρο αισιοδοξίας παγκόσμια για την Ελλάδα που ξανά ήρθε στο προσκήνιο θετικά αυτή τη φορά και στα χείλη όλων παραδέχονται παγκοσμίως και λένε “κάνε το όπως οι Έλληνες”! Αυτή η πρωτοβουλία και η αποφασιστικότητα σας συνόδευσε και στα μέτρα στο Έβρο που με σωστό σχεδιασμό κ ομοψυχία αποτρέψαμε μια βίαιη μεταναστευτική εισβολή που δεν είχε προηγούμενο.
Σε αυτό το σημείο όμως θα πρέπει να σας εκφράσω το παράπονο μου που πιστεύω ότι βρίσκει σύμφωνο πολύ κόσμο σε αυτή τη στιγμή, μπορεί βέβαια να μην φτάσει ποτέ σε σας αλλά η δημοκρατία μας μου επιβάλει σαν ενεργός πολίτης να το εκφράσω. Όλοι εμείς με πρωτοφανή ωριμότητα και αίσθημα ευθύνης μείναμε “ελεύθεροι πολιορκημένοι” σπίτια μας. Δυστυχώς την πολιορκία την υφιστάμεθα από την ανεξέλεγκτη καθημερινά κυκλοφορία και μετακίνηση ομάδων μεταναστών,και προσφύγων που διαβιώνουν στις δομές φιλοξενίας ανά την επικράτεια από τις 07:00 έως 19:00 την οποία θέσπισε η κυβέρνηση με το ΦΕΚ Β 985 22-03-2020 με ότι αυτό συνεπάγεται για τη δημόσια υγεία σε καιρό πανδημίας. Κάτι που δεν συνάδει με τον Έλληνα φορολογούμενο που στηρίζει την οικονομία και το σύστημα υγείας με τους κόπους του τόσα χρόνια μέσα στην κρίση και ένα σύστημα υγείας που θα χρειαστεί να περιθάλψει και αυτούς τους κατά τα άλλα ταλαιπωρημένους ανθρώπους.

Κλείνοντας θα ήθελα να σας παρακαλέσω να επανεξέτασετε σε ένα αμιγώς ελληνορθόδοξο κράτος την δυνατότητα της ακουστικής λειτουργίας από μεγαφωνα στις κατά τόπους ενορίες την Μ. Εβδομάδα από μια εκκλησία και μόνο, μαζί με την δυνατότητα λήψης του Αγίου Φωτός που συμβολίζει πολλά για το χριστεπώνυμο πλήθος και την ορθοδοξία από τις κατατόπους ενορίες με την προσωπική μέριμνα και με τα ανάλογα μέτρα προστασίας από τους ιερείς. Τέλος εύχομαι σε σας και σε όλους τους Έλληνες καλή κ ευλογημένη ανάσταση με υγεία για όλο τον κόσμο και να σημάνουν οι καμπάνες της αναστάσεως από τις εκκλησίες ως η αρχή της ανάστασης και αναπτέρωσης της ψυχής και του ηθικού του λαού μας.Κάτι που νομίζω ότι σας βρίσκει σύμφωνο μιας και οι καμπάνες δεν μεταδίδουν ιούς αλλά μόνο το χαρμόσυνο μήνυμα της Αναστάσεως!

Καλή ανάσταση με υγεία σε όλους τους τομείς για την Ελλάδα μας!

Με εκτίμηση
Κωνσταντίνος
Χατζηδάκης

ΠΗΓΗ: FB Κωνσταντίνος Χατζηδάκης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ