Ο Α.Αναγνωστόπουλος στη Βεργίνα τηλεόραση : Θεραπεία του κορονοϊού με λεμφοκύτταρα επιδιώκουν επιστήμονες στη Θεσσαλονίκη
Μελέτη ομάδας επιστημόνων του νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκης κλινικής εξετάζει τις δυνατότητες αντιμετώπισης του κορονοϊού με τη χρήση Τ-λεμφοκυττάρων.
Σε δύο μήνες αναμένεται να υπάρξουν τα πρώτα αποτελέσματα στην έρευνα για τη θεραπεία του κορονοϊού με λεμφοκύτταρα, σύμφωνα με τον διευθυντή της Αιματολογικής Κλινικής του νοσοκομείου «Παπανικολάου» Αχιλλέα Αναγνωστόπουλο που μίλησε στην εκπομπή σχολιάζοντας την επικαιρότητα στη Βεργίνα τηλεόραση με τον δημοσιογράφο Στέργιο Καλόγηρο.
Η έρευνα αφορά τις δυνατότητες που θα προκύψουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού με τη χρήση Τ-λεμφοκυττάρων και κυρίως στη θεραπεία και στην εφαρμογή εξατομικευμένων θεραπευτικών σχημάτων (γονίδια) και θα αξιοποιούν συγκεκριμένα φάρμακα.

Ο κ. Αναγνωστόπουλος επισήμανε χαρακτηριστικά ότι σε δύο μήνες θα υπάρξουν τα πρώτα αποτελέσματα «αρχικώς για τη στοχευμένη επιλογή των ασθενών που θα μπορούν να ωφεληθούν από φάρμακο σε κυκλοφορία και ακολούθως για την παραγωγή ενός κυτταρικού φαρμάκου».

Με πληροφορίες από την αίθουσα σύνταξης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ