Στο πλαίσιο συζήτησης με φορείς του αθλητισμού, το απόγευμα της Δευτέρας (1/2) ο Λευτέρης Αυγενάκης έσπευσε να παραθέσει τις εισηγήσεις που έχουν γίνει προς την επιτροπή λοιμωξιολόγων αλλά και να… διαψεύσει τον ισχυρισμό του Νίκου Χαρδαλιά, ο οποίος την προηγούμενη Παρασκευή (29/1) ανέφερε τον αθλητισμό μέσα «στις 4-5 αιτίες διασποράς του κορονοϊού».

Ο ίδιος είχε δηλώσει ότι: «Σε περιπτώσεις που είχαμε έξαρση της πανδημίας μέσα στους κορυφαίους 4-5 λόγους μετάδοσης που προέκυπταν από την ιχνηλάτηση, δυστυχώς ήταν και η αθλητική δραστηριότητα, είτε σε ανοιχτές, είτε σε κλειστές δομές. Μάλιστα με μέσο όρο ηλικίας τα 17-18 έτη».

Όμως τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Λ. Αυγενάκης διαψεύδουν κατηγορηματικά τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας:

«Επιδείξαμε στους λοιμωξιολόγους στοιχεία που αποδεικνύουν τον πολύ μικρό δείκτη θετικότητας στον αθλητισμό. Όπως, για παράδειγμα, τα περισσότερα από 3.500 τεστ με μόλις 3 θετικά κρούσματα, που έχουν διεξαχθεί από τις αρχές Ιανουαρίου για τις προπονήσεις των ερασιτεχνικών αθλημάτων (μπάσκετ γυναικών, βόλεϊ γυναικών, πόλο ανδρών και γυναικών, χάντμπολ ανδρών και γυναικών). Αντίστοιχα και στο ποδόσφαιρο, η SL2 κάνει 500 τεστ κατά μέσο όρο την εβδομάδα κι έχει καταγραφεί 1 κρούσμα, ενώ η SL1 ξεπερνάει τα 800 ανά εβδομάδα και η θετικότητα είναι επίσης πολύ μικρή».

Με πληροφορίες από την αίθουσα σύνταξης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ