Διακόπηκαν το βράδυ της Τρίτης οι διαπραγματεύσεις Ρωσίας – Ουκρανίας με το Κίεβο να δηλώνει συγκρατημένη αισιοδοξία. Η Ρωσία έχει αμβλύνει τη στάση της στις συνομιλίες για μια πιθανή διευθέτηση με την Ουκρανία, δήλωσε χαρακτηριστικά ανώτερος βοηθός του προέδρου της Ουκρανίας.Ο Ιχόρ Ζόκοβκα, αναπληρωτής προσωπάρχης του Ζελένσκι, δήλωσε ότι οι συνομιλίες μεταξύ των Ρώσων και των Ουκρανών εκπροσώπων έχουν γίνει «πιο εποικοδομητικές».

Είπε ότι η Μόσχα άλλαξε τόνο και σταμάτησε να απαιτεί από την Ουκρανία παράδοση – κάτι για το οποίο η Ρωσία είχε επιμείνει κατά τη διάρκεια των προηγούμενων συνομιλιών.

Να συναντηθούν Ζελένσκι – Πούτιν
Ο ίδιος τόνισε ότι οι εκπρόσωποι της Ουκρανίας αισθάνονται «μετρίως αισιόδοξοι» μετά τις συνομιλίες, προσθέτοντας ότι θα είναι απαραίτητο να συναντηθούν ο Ζελένσκι και ο Πούτιν προκειμένου να σημειωθεί σημαντική πρόοδος.

O σύμβουλος του Ζελένσκι, Μιχαήλο Ποντόλιακ σε ανάρτησή του ανέφερε ότι οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν αύριο Τετάρτη και παρά τις δυσκολίες και υπάρχει περιθώριο συμβιβασμού.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά από μια σειρά άλλων σχολίων τις τελευταίες ημέρες που έδειχναν ότι υπήρχε κάποια αισιοδοξία για πρόοδο στις διαπραγματεύσεις – με τον Πούτιν να λέει το Σαββατοκύριακο ότι υπήρξαν κάποιες «θετικές αλλαγές» στις συνομιλίες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ