Μια εφιαλτική πρόβλεψη έκανε ο σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας Ολεξίι Αρεστόβιτς, ο οποίος δήλωσε ότι ο πόλεμος που εξαπέλυσε η Ρωσία στην Ουκρανία την 24η Φεβρουαρίου ίσως συνεχιστεί όλο το 2022.

Είπε επίσης πως τα όπλα που παρέλαβε πρόσφατα η Ουκρανία θα έχουν «σοβαρό αντίκτυπο» στην πορεία του πολέμου από τα τέλη Μαΐου ή τις αρχές Ιουνίου.
«Πρέπει να προετοιμαστούμε για μακρά σύρραξη» τόνισε. «Ακόμη κι αν σταματήσουν οι μάχες στο Ντονμπάς που βρίσκονται σε εξέλιξη, αυτό δεν θα σημάνει το τέλος του πολέμου» πρόσθεσε ο Αρεστόβιτς.

Η Ρωσία διατείνεται πως κυρίευσε όλη την περιφέρεια της Χερσώνας – Διαψεύδει ο διοικητής των ουκρανικών δυνάμεων
Την ίδια στιγμή, ο ρωσικός στρατός υποστήριξε πως κατέγραψε εδαφικά κέρδη στην ανατολική και στη νότια Ουκρανία, ιδίως καταλαμβάνοντας την περιφέρεια της Χερσώνας.«Ο ρωσικός στρατός πήρε τον έλεγχο ολόκληρης της περιφέρειας της Χερσώνας, τμημάτων των περιφερειών του Χαρκόβου, της Ζαπορίζιας και του Μικολάιφ, καθώς και μεγάλων τμημάτων των (σ.σ. αυτοανακηρυγμένων) Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ», δήλωσε ο υποστράτηγος Μιχαήλ Μιζίντσεφ.

Η ομαλότητα αποκαθίσταται στις περιοχές που καταλήφθηκαν, επιδιορθώνονται υποδομές και άρχισε σπορά, σύμφωνα με τον ίδιο Ρώσο ανώτερο αξιωματικό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ