Ουκρανία: Δεκτή από Μπάιντεν και Πούτιν η πρόταση του Μακρόν για Σύνοδο Κορυφής

Οι πρόεδροι της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν συμφώνησαν σήμερα να συναντηθούν προσεχώς για να συζητήσουν σχετικά με την Ουκρανία, όπως πρότεινε ο ομόλογός τους της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, με το Παρίσι και την Ουάσινγκτον να θέτουν ως όρο ότι δεν θα έχει γίνει ρωσική εισβολή στο ουκρανικό έδαφος ως τότε.
«Οι πρόεδροι Μπάιντεν και Πούτιν αποδέχθηκαν καταρχήν να γίνει μια τέτοια σύνοδος», ανέφερε με ικανοποίηση το Ελιζέ σε ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε, διευκρινίζοντας πως θα ακολουθήσει διευρυμένη σύνοδος, με τη συμμετοχή «όλων των μερών» που εμπλέκονται στην ουκρανική κρίση, και θα τεθούν επί τάπητος «η ασφάλεια και η στρατηγική σταθερότητα στην Ευρώπη».Όμως η σύνοδος κορυφής «δεν θα μπορέσει να γίνει παρά μόνο αν η Ρωσία δεν έχει εισβάλει στην Ουκρανία» στο μεσοδιάστημα, τόνισε η γαλλική προεδρία. Ο πρόεδρος Μπάιντεν αποδέχθηκε καταρχήν να συναντηθεί με τον πρόεδρο Πούτιν «αν δεν έχει γίνει εισβολή», επιβεβαίωσε ο Λευκός Οίκος.

Ως αυτό το στάδιο, δεν έχει υπάρξει κανένα σχόλιο από πλευράς Κρεμλίνου.

Οι ΗΠΑ «έχουν δεσμευτεί να συνεχίσουν τη διπλωματία ως τη στιγμή που θα αρχίσει η εισβολή», ανέφερε σε ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας, η Τζεν Ψάκι.

«Ο πρόεδρος Μπάιντεν αποδέχθηκε καταρχήν να συναντηθεί με τον πρόεδρο Πούτιν (…) εάν δεν γίνει εισβολή».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ