Η Ρωσία δήλωσε την Τρίτη ότι αποσύρει ορισμένες από τις δυνάμεις της κοντά στα ουκρανικά σύνορα στις βάσεις τους, σε αυτό που θα ήταν το πρώτο σημαντικό βήμα προς την αποκλιμάκωση σε εβδομάδες κρίσης με τη Δύση. Η κίνηση ήρθε εν μέσω έντονης διπλωματικής προσπάθειας για να αποτραπεί μια φοβερή ρωσική εισβολή στον φιλοδυτικό γείτονά της και αφού η Μόσχα συγκέντρωσε περισσότερα από 100.000 στρατεύματα κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας.
Τα ρωσικά στρατεύματα θα επιστρέψουν στις βάσεις τους μετά την ολοκλήρωση των ασκήσεων και οι μονάδες της νότιας και δυτικής στρατιωτικής Περιφέρειας της Ρωσίας έχουν αρχίσει ήδη να φορτώνουν τον εξοπλισμό τους για την αποχώρησή τους, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, Υποστράτηγος Ιγκόρ Κονασένκοφ την Τρίτη.

«Καθώς οι ασκήσεις πλησιάζουν στο τέλος τους, τα στρατεύματα, όπως συμβαίνει πάντα, θα διεξάγουν συνδυασμένες πορείες προς τις μόνιμες βάζεις τους. Οι μονάδες της Νότιας και της Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας που έχουν ολοκληρώσει τα καθήκοντά τους έχουν ήδη αρχίσει να φορτώνουν προσωπικό και εξοπλισμό στα τρένα και στα μέσα μεταφοράς και σήμερα θα αρχίσουν να κατευθύνονται προς τις στρατιωτικές μονάδες τους», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ