Ορκωμοσία Τζο Μπάιντεν: Οι ΗΠΑ γυρίζουν σελίδα
Ο Τζο Μπάιντεν ορκίζεται 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ σήμερα το απόγευμα στην Ουάσιγκτον σε μία διαφορετική τελετή. Τόσο τα περιοριστικά μέτρα κατά του κορονοϊού, όσο και τα πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας που έχουν επιβληθεί στον απόηχο των γεγονότων της 6ης Ιανουαρίου, έχουν συνθέσει ένα πρωτόγνωρο σκηνικό για την ημέρα της ορκωμοσίας του νέου Προέδρου.

Η σημερινή τελετή θα γίνει για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες χωρίς πλήθος όπως συνηθίζεται σε κάθε ορκωμοσία, λόγω της πανδημίας, ωστόσο θα έχει ένα ξεχωριστό σόου με εκλεκτούς καλεσμένους. Ο Μπάιντεν στις 12 τοπική ώρα (7 ώρα Ελλάδος) θα γίνει σήμερα ο γηραιότερος πρόεδρος (78 ετών και 61 ημερών) στην ιστορία των ΗΠΑ (μόλις 5 χρόνια μεγαλύτερος από τον Ντόναλντ Τραμπ).

Εκτός ορκωμοσίας 12 μέλη της Εθνοφρουράς
Οι Αρχές έχουν επιστρατεύσει 25.000 άνδρες της Εθνοφρουράς, το National Mall έχει κλείσει για το κοινό, ενώ το Καπιτώλιο και άλλα κεντρικά κτίρια προστατεύονται με συρματόπλεγμα.Έκπληξη προκαλεί η είδηση ότι δώδεκα μέλη της Εθνοφρουράς απομακρύνθηκαν από τα καθήκοντά που τους είχαν ανατεθεί ενόψει της ορκωμοσίας. Για δύο εξ αυτών, είχε γίνει γνωστό ότι η απόφαση ελήφθη έπειτα από έλεγχο του FBI για διασυνδέσεις μελών των υπηρεσιών ασφαλείας με εξτρεμιστικές ομάδες. Το αμερικανικό Πεντάγωνο υπογράμμισε ότι δεν ισχύει το ίδιο και για τους δώδεκα άνδρες.

Με πληροφορίες από την αίθουσα σύνταξης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ