Ομάδα μελών του Ρουβίκωνα έκανε “παρέμβαση” στο πολιτικό γραφείο του Υπ. Υγείας, Βασίλη Κικίλια σημαίνοντας «συναγερμό» στην Αστυνομία.

Μία γυναίκα χτύπησε το κουδούνι του γραφείου το Υπουργού και ανοίγοντας η συνεργάτιδά του την πόρτα, μπήκαν μέσα στο χώρο τέσσερα άτομα.

Πέταξαν τρικάκια και μπογιές στην πόρτα και αποχώρησαν.

Αστυνομικοί ωστόσο που βρίσκονταν εκεί τους καταδίωξαν και κατάφεραν να συλλάβουν τον έναν εξ αυτών, ο οποίος και οδηγήθηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών.

O κ. Κικίλιας ανάρτησε φωτογραφίες, αλλά και μήνυμα προς τους εισβολείς ότι “δεν τρομοκρατείται”.
Αναλυτικά: Προς τους ΑΝΑΝΔΡΟΥΣ ρουβίκωνες που εισεβαλαν με βία στο πολιτικό μου γραφείο και εκφόβισαν, απείλησαν και τραμπούκισαν τους εργαζόμενους: ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΜΑΙ.

Στο πρόσωπο του αστυνομικού που συνέλαβε τον 1 από τους 4, ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Ελληνική Αστυνομία.
Νωρίτερα σε ανάρτησή του ο Ρουβίκωνας αναφέρεται στην παρέμβαση η οποία μεταξύ άλλων έγινε και σια τον μικρό Παναγιώτη-Ραφαήλ:

Η μεγαλύτερη παράληψη του Κικίλια όμως είναι αυτή της σωτηρίας του μικρού Ραφαήλ Παναγιώτη. Ο μικρός Ραφαήλ Παναγιώτης πάσχει από νωτιαία μυϊκή ατροφία τύπου 1 το οποίο σημαίνει ότι η ενέσιμη θεραπεία που πρέπει να λάβει, κατά την επιστημονική κοινότητα, πρέπει να ληφθεί πριν το παιδί γίνει 24 μηνών και ο Παναγιώτης Ραφαήλ είναι ήδη 18 μηνών. Όταν οι γονείς του προσέφυγαν στο Ανώτατο Συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ δύο φορές για να λάβει ο γιος τους την κατάλληλη θεραπεία στη Βοστόνη, ενώ ο χρόνος μετράει αμείλικτος αντίστροφα, το Συμβούλιο τον καταδίκασε και τις δύο φορές σε θάνατο, απορρίπτοντας το αίτημα της οικογένειας να ληφθεί η θεραπεία στη Βοστώνη. Ο υπουργός υγείας Β. Κικίλιας συνάντησε τους γονείς χωρίς όμως να προσφέρει ουσιαστική λύση στο πρόβλημα του παιδιού, επικαλούμενος το γεγονός ότι η θεραπεία που αιτούνται οι γονείς του να λάβει δεν υποστηρίζεται από εκτενή βιβλιογραφία. Φυσικό είναι όμως αφού η συγκεκριμένη θεραπεία έγινε πρόσφατα προσιτή. Τελικά και ο ίδιος καταδίκασε το παιδί σε θάνατο απορρίπτοντας και αυτός το αίτημα της οικογένειας. Πώς μπορείτε κύριε Κικίλια να καταδικάζετε ένα παιδί 18 μηνών τόσο ψύχραιμα;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ