Ακόμα μια δύσκολη νύχτα προβλέπεται για το νησί της Ρόδου καθώς λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν είναι συνεχείς οι αναζωπυρώσεις που δημιουργούν νέα μέτωπα. Η φωτιά κατευθύνεται νότια του νησιού, χωρίς ωστόσο να απειλεί κατοικημένη περιοχή.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική υπάρχει μια μεγάλη αναζωπύρωση στο μέτωπο προς Λάερμα και για το λόγο αυτό στις 22.29 το βράδυ στάλθηκε μήνυμα από 112 στους κατοίκους που βρίσκονται στην περιοχή, να εκκενώσουν προς τον Αρχάγγελο.Προληπτικά τώρα εκκενώνονται και οι παιδικές κατασκηνώσεις της Μητρόπολης Ρόδου στην Λάρδο.

Ενώ, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στον δρόμο που ενώνει την περιοχή των Απολλώνων και των Λαέρμων για προληπτικούς λόγους.

Ο πρόεδρος των φορτηγών δημόσιας χρήσεως Ρόδου, Κώστας Στυλιανού, ανέβασε το παρακάτω βίντεο για να βεβαιώσει ότι είναι όλοι καλά στην υγεία τους, ενώ αναμένουν να κοπάσει η πυρκαγιά και να φύγουν από το σημείο με ασφάλεια.Στο νησί των Δωδεκανήσων αναμένεται να φθάσουν 25 πυροσβέστες αεροπορικώς από την Θεσσαλονίκη, ενώ το πρωί φτάνουν ακτοπλοϊκώς 31 Σλοβάκοι πυροσβέστες με 4 οχήματα, που θα προστεθούν στους 125 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 35 οχήματα, που ήδη επιχειρούν. Κατά τη διάρκεια της ημέρας επιχείρησαν από αέρος 4 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

Επίσης, συγκαλείται εκτάκτως στη Λάρδο, το συντονιστικό όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας.Περίπου 20 πυροσβέστες και εθελοντές εγκλωβίστηκαν μέσα στις φλόγες
Περίπου 20 πυροσβέστες και εθελοντές εγκλωβίστηκαν στη φωτιά που μαίνεται στο νησί. Οι περισσότεροι εξ’ αυτών είναι στο πεδίο της μάχης με τις φλόγες και παλεύουν από την Τρίτη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ