Μαζική απεργιακή κινητοποίηση πραγματοποίησαν στην Αθήνα, στην πλατεία Συντάγματος, Συνδικάτα, Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες, με χιλιάδες απεργούς από δεκάδες κλάδους να διαδηλώνουν για συμβάσεις με αυξήσεις στους μισθούς.

Στη συγκέντρωση απευθύνθηκε κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στη μαραθώνια πορεία την Κυριακή 21 Απρίλη, αλλά και στον εργατικό-λαϊκό αγώνα δρόμου που είναι αφιερωμένος στους 200 εκτελεσμένους κομμουνιστές της Πρωτομαγιάς του ’44, την Κυριακή 28 Απριλίου.Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν τα νοσοκομεία της χώρας. Τη συμμετοχή της στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ,, ανακοίνωσε η ΕΙΝΑΠ που συνδικαλιστικά καλύπτει τους νοσοκομειακούς γιατρούς της Αθήνας και του Πειραιά.

Ειδικότερα, στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής: «Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ προκηρύσσει 24ωρη απεργία στις 17/04/24, ημέρα γενικής απεργίας των σωματείων των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα.

Σε απεργιακό κλοιό η Θεσσαλονίκη – Σε εξέλιξη η συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου

Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται η χώρα, καθώς πλήθος ομοσπονδιών, συνδικάτων, σωματείων, κομμάτων της Αριστεράς κ.ά. συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΓΣΕΕ και η οποία είναι σε εξέλιξη.Συγκέντρωση πραγματοποιούν αυτή την ώρα στο Άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη εργατικά σωματεία και μέλη του ΠΑΜΕ, ενώ έξω από το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκαν μέλη της ΓΣΕΕ. Την ίδια ώρα, στη συμβολή των οδών Εγνατία και Αγίας Σοφίας πραγματοποιεί παράσταση διαμαρτυρίας η ΟΚΔΕ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ