SAMSUNG

Κατά τη χθεσινή «πρεμιέρα» του τουρισμού και των πτήσεων, στα αεροδρόμια «Ελευθέριος Βενιζέλος» και «Μακεδονία» προσγειώθηκαν 39 αεροσκάφη, μεταφέροντας συνολικά 3.240 ταξιδιώτες. Οι 11 από αυτές τις πτήσεις είχαν χαρακτηριστεί ως «υψηλού κινδύνου» και γι’ αυτόν τον λόγο έγιναν μοριακά τεστ σε 1.560 επιβάτες.
Από τον απολογισμό της χθεσινής ημέρας προκύπτει ότι στο «Ελ. Βενιζέλος» έφτασαν 25 τακτικές πτήσεις και 12 ιδιωτικές πτήσεις (λιαρ τζετ), ενώ την ίδια ώρα στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» εξυπηρετήθηκαν δυο πτήσεις από Μόναχο και Λάρνακα.

Τα στελέχη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας από το βράδυ της Κυριακής είχαν λάβει την λίστα των χθεσινών πτήσεων, τις χώρες αναχώρησης, τον αριθμό και τις εθνικότητες των επιβατών. Από τις 25 αυτές πτήσεις, επιλέχθηκαν οι 11 για την πραγματοποίηση μοριακών τεστ στους επιβάτες τους. Ήταν τρεις πτήσεις από το Άμστερνταμ, και 8 ακόμη από Παρίσι, Ντόχα, Ρώμη, Βρυξέλλες, Βελιγράδι, Σόφια, Μιλάνο και Τίρανα. Ο συνολικός αριθμός των επιβατών που υποβλήθηκαν σε μοριακά τεστ ανήλθε σε 1.560 άτομα, ενώ 1.680 πέρασαν δίχως να ελεγχθούν.

Στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Αθήνας έφτασε και μια πτήση από τη Λάρνακα της Κύπρου, ενώ ακολούθησαν δυο ακόμη πτήσεις από Αμστερνταμ και Παρίσι, οι επιβάτες των οποίων υποβλήθηκαν σε τεστ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ