Ως ένα ορόσημο για την πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων θεωρείται η νέα συνάντηση που θα έχει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Νέα Υόρκη στις 20 Σεπτεμβρίου. Μητσοτάκης και Ερντογάν θα πιάσουν το νήμα όχι εκεί από όπου το άφησαν στο Βίλνιους της Λιθουανίας αλλά από εκεί που το άφησαν οι υπουργοί Εξωτερικών τους Γιώργος Γεραπετρίτης και Χακάν Φιντάν στην πρόσφατη συνάντησή τους στην Άγκυρα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναχωρήσει αύριο Τρίτη για τη Νέα Υόρκη έχοντας στις βαλίτσες του τις σταθερές θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης τις οποίες και επανέλαβε χθες από την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ.Ότι δηλαδή δεν υπάρχει καμία περίπτωση η Ελλάδα να συζητήσει ποτέ ζητήματα τα οποία έχουν να κάνουν με την εθνική κυριαρχία και το καθεστώς των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου.

Βασική επιδίωξη της ελληνικής πλευράς είναι να διατηρηθεί το καλό κλίμα ανάμεσα στις δυο χώρες και να μείνουν ανοικτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας σε κάθε επίπεδο.

Κυβερνητικές πηγές σημείωναν ότι αυτό μεταφράζεται και σε απτά κέρδη και για τις δυο πλευρές καθώς έχει σχεδόν μηδενιστεί το κόστος που πλήρωναν όταν οι παραβιάσεις και οι αερομαχίες ήταν καθημερινές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ