Τα βήματα που θα ακολουθηθούν
Σήμερα, η υπηρεσιακή υπουργός Εσωτερικών, Καλλιόπη Σπανού θα ανακοινώσει τα επίσημα αποτελέσματα των εκλογών στον Πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα.
Στην συνέχεια ο Πρόεδρος της Βουλής θα πράξει το ίδιο ανακοινώνοντας τα αποτελέσματα στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η κα Σακελλαροπούλου στη συνέχεια θα καλέσει τον αρχηγό του πρώτου κόμματος, δηλαδή τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Προεδρικό Μέγαρο προκειμένου να του επιδώσει την διερευνητική εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Ο πρωθυπουργός θα τηλεφωνήσει στους πολιτικούς αρχηγούς και σύμφωνα με πληροφορίες θα τους ενημερώσει ότι σκοπεύει να διεκδικήσει εκ νέου την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού προκειμένου να σχηματιστεί αυτοδύναμη κυβέρνηση. Με απλά λόγια θα τους ενημερώσει ότι θα επιστρέψει άμεσα την διερευνητική εντολή στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Από εκεί και πέρα τα πράγματα θα κυλήσουν πολύ γρήγορα με την διαδικασία των διερευνητικών εντολών να επισπεύδεται.

Επιδίωξη του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι οι επόμενες κάλπες να στηθούν στις 25 Ιουνίου και όχι στις 2 Ιουλίου έτσι ώστε να μην μείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα η χώρα με υπηρεσιακή κυβέρνηση.
Σήμερα, στις 9 το πρωί ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει σύσκεψη με τους στενούς του συνεργάτες έτσι ώστε να αποτιμήσουν το αποτέλεσμα και να αποφασίσουν βήμα βήμα τις επόμενες κινήσεις.

Το επόμενο διάστημα θα κρίνει πολλά λένε πηγές από την οδό Πειραιώς και βεβαίως έχουν και το βλέμμα τους στραμμένο στην Κουμουνδούρου καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιχειρήσει να ανασυγκροτηθεί ενόψει της τελικής μάχης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ