Ενώ η κοινωνία βρίσκεται στα όριά της έρχονται τώρα και τα εκκαθαριστικά του φόρου ακινήτων, που αναμένονται λίγες δεκάδες ευρώ «ελαφρύτερα» για 5.000.000 ιδιοκτήτες
Ακόμα πιο «βαρύς» θα γίνει ο οικογενειακός προϋπολογισμός, καθώς οι ιδιοκτήτες ακινήτων λαμβάνουν τα εκκαθαριστικά σημειώματα του νέου ΕΝΦΙΑ. Ο φόρος των ακινήτων αναμένεται να πληρωθεί από τον Μάιο έως και τον Φεβρουάριο του 2022.

Ωστόσο, ο φετινός ΕΝΦΙΑ, παρότι είναι ελαφρώς μειωμένος σε σχέση με πέρυσι, έρχεται να προστεθεί στις «φουσκωμένες» υποχρεώσεις εκατομμυρίων φορολογουμένων, που καλούνται να αντιμετωπίσουν το ισχυρό κύμα ακρίβειας. Πέρα από τους λογαριασμούς ρεύματος που προκαλούν «ηλεκτροσόκ», τα προϊόντα στα ράφια του σούπερ μάρκετ που θα ανατιμηθούν εκ νέου μέσα στον Μάιο και τις τιμές στη βενζίνη που παραμένουν πάνω από τα 2 ευρώ το λίτρο, θα κληθούν να πληρώσουν και τις δόσεις του ΕΝΦΙΑ.

Τα εκκαθαριστικά
Το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ μπορούν να το βρουν οι φορολογούμενοι στην ψηφιακή πύλη «myAADE» της ΑΑΔΕ με τη χρήση των κωδικών του ΤAXISnet. Οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει να ακολουθήσουν τα εξής βήματα:

Μπαίνετε στην αρχική σελίδα του myAADE.
Κάνετε κλικ στο παράθυρο «Εφαρμογές».
Κάνετε κλικ στην επιλογή «Πολίτες».
Κατεβαίνετε στο γράμμα Δ, στην επιλογή «Δήλωση Ε9/ΕΝΦΙΑ».
Θα ανοίξει η σελίδα με τον ΕΝΦΙΑ και το Ε9. Βάζετε τους κωδικούς TAXISnet και μπαίνετε στην εφαρμογή.
Επιλέγετε το έτος 2022 και βλέπετε το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ 2022.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ