Αυστηροποίηση των μέτρων και των ποινών για τα καταστήματα που δεν τηρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα προανήγγειλε μέσω της “Βεργίνα τηλεόραση”και της εκπομπής “σχολιάζοντας την επικαιρότητα” με τον Στέργιο Καλόγηρο, ο Νίκος Παπαθανάσης.

Σχολιάζοντας τις εικόνες συνωστισμού σε καταστήματα διασκέδασης, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ξεκαθάρισε πώς “κάθε μπαρ που λειτουργεί με συνωστισμό, θα κλείνει την ίδια μέρα”.
Όποια δεν τηρούν τους κανόνες θα κλείνουν αμέσως. Το μήνυμα της πολιτείας είναι ξεκάθαρο: Ή θα λειτουργήσετε με τους κανόνες που έχουμε θέσει ή να μη λειτουργήσετε” ανέφερε, τονίζοντας πως θα υπάρξει εντατικοποίηση των ελέγχων από κλιμάκια της ΑΑΔΕ, του υπουργείου Ανάπτυξης και της Αστυνομίας.
Από το Σάββατο 13 Ιουνίου μπαίνει τέλος στο όριο αγοράς αντισηπτικών από τα σούπερ μάρκετ όπως ανακοίνωσε ο κ. Παπαθάνασης.
Σε ότι αφορά την οικονομία προσδιόρισε την ύφεση στο 5% ενώ το προσεχές διάστημα θα πέσουν στην αγορά 7.2 δις μέσω δανείων για την στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων.
“Και θα κάνουμε πανηγύρια και θα χορέψουμε. Αλλά με προσοχή και χωρίς συνωστισμό. Είμαστε σε μια διαφορετική κανονικότητα, σε ένα διαφορετικό καλοκαίρι και η ατομική ευθύνη είναι επιβεβλημένη ώστε να μην αφήσουμε περιθώρια επιστροφής στην πανδημία. Τα πανηγύρια λοιπόν θα γίνουν αλλά με τους νέους κανόνες και χωρίς εικόνες συνωστισμού Γνωρίζω πολύ καλά τι σημαίνει πανηγύρι. Όμως αυτό που διανύουμε είναι ένα διαφορετικό καλοκαίρι. Όπως ήταν διαφορετικό το Πάσχα που γιορτάσαμε φέτος με κλειστές τις εκκλησίες μας» σημείωσε ο κ. Παπαθανάσης και υπογράμμισε ότι θα πρέπει όλοι να προσαρμοστούμε στην κανονικότητα με τα νέα δεδομένα. Σ’ αυτή τη νέα κανονικότητα θα πρέπει να προσαρμοστούν και τα πανηγύρια. Θα υπάρχουν λοιπόν τα τραπέζια, αλλά με τις απαιτούμενες αποστάσεις, δεν θα υπάρχει απαγόρευση χορού αλλά θα υπάρχει σύσταση προσοχής”, κατέληξε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ