“Στόχος μας να μειώσουμε δραστικά τις ροές αλλοδαπών στην Ελλάδα και να επιστρέψουμε στις χώρες τους όσους δεν δικαιούνται άσυλο. Ήδη πετύχαμε μείωση των ροών κατά 55%, προχωράμε στην αποσυμφόρηση των νησιών διότι δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν 34.000 αλλοδαποί σε πέντε νησιά. Ο κόσμος δείχνει να .επικροτεί την πολιτική μας και περιμένει αποτελέσματα.” Αυτά υποστήριξε μεταξύ άλλων ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης στην εκπομπή “σχολιάζοντας την επικαιρότητα” και στον δημοσιογράφο Στέργιο Καλόγηρο.
Και πρόσθεσε : ” Γίνονται λελογισμένες μετακινήσεις στην ενδοχώρα για συγκεκριμένο διάστημα. Έχουμε τετραπλασιάσει την ταχύτητα έκδοσης αποφάσεων και μέσα σε ένα εξάμηνο είναι εφικτή η επιστροφή στις χώρες τους. Η Ευρώπη διαφωνεί σε πολλά θέματα συμφωνεί όμως ότι οι επιστροφές δεν πρέπει να γίνονται σε εθνικό επίπεδο αλλά μέσω frontex θα γίνονται κοινές επιστροφές. Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη και το πρόγραμμα για 5000 εθελοντικές επιστροφές με χρήματα της ΕΕ .Πάμε με το καλό αλλά το κακό αν χρειαστεί .Δεν θέλουμε να είμαστε θελκτικός προορισμός για αυτό και κόψαμε τα επιδόματα και την φιλοξενία σε όσους παίρνουν άσυλο”.
Ο υπουργός αναφέρθηκε και στο “πάρτι” εκατομμυρίων των ΜΚΟ. Από τα κονδύλια των 1.5 δις το 82 % πήγε στις ΜΚΟ. “Απαιτείται αυστηρός κρατικός έλεγχος για αυτό θα υπάρχει Έλληνας διοικητής στις δομές εντός Μαΐου. Όλες θα ελέγχονται από την οικονομική αστυνομία δεν θα υπάρχουν εξαιρέσεις ούτε για τη διαχείριση των οικονομικών τους, ούτε για τον ρόλο τους. Η εθνική μας ασφάλεια δεν διαπραγματεύεται”, ξεκαθάρισε.
Σε ερώτηση του Στέργιου Καλόγηρου γιατί δεν χρησιμοποιούνται τα ακατοίκητα νησιά ως δομές φιλοξενίας ο υπουργός απάντησε πως αυτή τη στιγμή υπάρχουν 38.000 αλλοδαποί στην Ελλάδα και θα χρειαζόταν ένα μεγάλο νησί και μια επένδυση τουλάχιστον 1δις ευρώ.
Ο κ. Μηταράκης αναφέρθηκε και στην πολιτική Ερντογάν , στις ψευδείς ειδήσεις που αναπαράγουν τα γερμανικά ΜΜΕ διαμηνύοντας πως “προασπιζουμε τα σύνορα μας και την εθνική μας ασφάλεια “.
Τέλος σε ότι αφορά την πανδημία του κορονοΐού τόνισε πως οι δομές είναι καθαρές και ελέγχονται συστηματικά. Εντοπίστηκαν μόνο δύο κρούσματα στη Λέσβο και απομονώθηκαν. Επιπλέον έχουν επιβληθεί πρόστιμα για παράνομες μετακινήσεις και σε λαθρομετανάστες και θα αφαιρεθούν από τα επιδόματα τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ