Ολομέτωπη επίθεση κατά του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε ο πρώην πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου, με αφορμή τις δηλώσεις κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος του Μέλλοντος σημειώνει πως οι θέσεις που εξέφρασε ο Μητσοτάκης στις ΗΠΑ ήταν εντελώς απαράδεκτες.Οι θέσεις που εξέφρασε ο Μητσοτάκης στις ΗΠΑ ήταν εντελώς απαράδεκτες. Είναι μια προσέγγιση που θα καταστρέψει την ειρήνη στο νησί (της Κύπρου) και θα αποσταθεροποιήσει το Αιγαίο και τη Μεσόγειο. Έπρεπε φυσικά να δοθούν οι απαραίτητες απαντήσεις” έγραψε στο Twitter. Και διερωτάται “Τι απαντήσεις έδωσε η κυβέρνηση”.

Στη συνέχεια, κατηγορεί τον Τούρκο πρόεδρο για καθυστερημένη αντίδραση, σημειώνοντας πως πέρασαν πέντε ημέρες από την ομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού και εγκαλεί την τουρκική κυβέρνηση για το ότι δεν έχει απαντήσει όπως θα έπρεπε, ενώ παράλληλα διερωτάται γιατί δεν κλήθηκε για εξηγήσεις ο Έλληνας πρεσβευτής στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Συγκεκριμένα, ο Αχμέτ Νταβούτογλου έγραψε στο Twitter:

“Πέντε μέρες μετά, σήμερα ξύπνησες; Ο Έλληνας πρέσβης έχει κληθεί στο υπουργείο; Τα συμφέροντα του κράτους της Δημοκρατίας της Τουρκίας δεν προστατεύονται με το εγώ, αλλά με ψυχρά βήματα και αντιδράσεις. Αν επρόκειτο να προχωρήσετε με έντιμους και ευγενικούς πολιτικούς”, δεν θα κάνατε παρέα με τον Τραμπ που έβριζε εσάς και τη χώρα μας!! Δεν θα είχατε πέσει στα γόνατα για να συναντήσετε τον Μπάιντεν, που κατηγόρησε το έθνος μας για γενοκτονία! Δεν θα περίμενες στην πόρτα του Πούτιν που σκότωσε δεκάδες στρατιώτες μας!”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ