Νοσοκομειακοί γιατροί: Με επίκληση μιας φράσης του Τσε Γκεβάρα για την αξία της ζωής του κάθε ανθρώπου, καλούν όλους τους υγειονομικούς να στηρίξουν την κινητοποίηση, εν μέσω πανδημίας. «Δεν πρόκειται να σιωπήσουμε, αλλά θα σπάσουμε τη σιωπή, δυναμώνοντας τη φωνή που διεκδικεί μέτρα προστασίας για την υγεία του λαού», διαμηνύουν.
Νοσοκομειακοί γιατροί: Με το σύνθημα «Σπάμε τη σιωπή μας, δυναμώνουμε τη φωνή της διεκδίκησης για μέτρα προστασίας, για την υγεία του λαού», οι νοσοκομειακοί γιατροί, με φόντο τις συνθήκες πανδημίας του κορονοϊού στα νοσοκομεία της χώρας, διοργανώνουν πολύμορφες κινητοποιήσεις για τη στήριξη της δημόσιας Υγείας την Τρίτη 7 Απριλίου που είναι η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, την οποία έχουν ορίσει ως ημέρα πανελλαδικής δράσης. Στο κάλεσμα της, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) κάνει ιδιαίτερη αναφορά στη φράση του επαναστάτη και γιατρού Ερνέστο Τσε Γκεβάρα ότι «η ζωή ενός ανθρώπινου πλάσματος αξίζει ένα εκατομμύριο φορές περισσότερο από την περιουσία του πλουσιότερου ανθρώπου στη Γη».

Στο πλαίσιο της πανελλαδικής ημέρας δράσης, το τρίπτυχο των αιτημάτων που διεκδικούν οι νοσοκομειακοί γιατροί και με αφορμή τον κορονοϊό είναι:

Μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών.
Πλήρη επίταξη άνευ όρων κλινών, κλινικών, κρεβατιών ΜΕΘ, εξοπλισμού εργαστηρίων και του προσωπικού του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης και ένταξή του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Μέσα Ατομικής Προστασίας για όλους τους υγειονομικούς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ