(Από το 21’45’’ έως 27’37’’)

Την ώρα που το νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών παίρνει «μετάθεση» για το 2024, μετά και τη στάση της εκκλησίας, αρκετοί κυβερνητικοί βουλευτές φαίνονται «μουδιασμένοι». «Πολύ προβληματισμένος» δήλωσε πως είναι σχετικά με την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια, ο βουλευτής της ΝΔ Β’ Θεσσαλονίκης Φάνης Παπάς, μιλώντας στην εκπομπή «ΤΑ ΛΕΜΕ» στη ΒΕΡΓΙΝΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ και στη δημοσιογράφο Χριστίνα Τσόρμπα.
Είμαι πάρα πολύ προβληματισμένος
«Η ζωή είναι το μεγαλύτερο δώρο που μας έδωσε ο Θεός. Δε μπορώ να αισθανθώ το ίδιο με τη γυναίκα μου γιατί η γυναίκα μου επί 9 μήνες , τέσσερις φορές, έφερε μια ανθρώπινη ψυχή μέσα της. Αυτό είναι κάτι μοναδικό. Ως άνδρας υπολείπομαι πολύ από εσάς τις γυναίκες» είπε ο κ. Παπάς, ζητώντας να εξετάσουμε τα κριτήρια για την υιοθεσία των ετερόφυλων ζευγαριών, καθώς παραδέχτηκε πως ενώ υπάρχουν πολλά ετερόφυλα ζευγάρια που θέλουν να υιοθετήσουν, δε μπορούν λόγω συγκεκριμένων κριτηρίων.
Ο ίδιος σημείωσε πως δεν έχει πρόβλημα με το τι θέλουν τα ομόφυλα ζευγάρια τονίζοντας πως «είναι δικό τους δικαίωμα». «Από την άλλη, ειλικρινά βάζω μεγάλο ερωτηματικό και μεγάλο προβληματισμό, εάν έχουμε το δικαίωμα εμείς να βάλουμε ένα παιδάκι σ’ αυτή τη διαδικασία, το να υιοθετηθεί από ομόφυλο ζευγάρι, μεγαλώνοντας μήπως όντως του δημιουργούμε ζητήματα την επόμενη μέρα». Όπως υποστήριξε ο κ. Παπάς «μπορεί η συμπεριφορά των γονέων Α και Β να είναι η καλύτερη, αλλά εμείς με την ισχύ του νόμου θα δώσουμε τη δυνατότητα να μεγαλώσει ένα παιδί σε ένα περιβάλλον και μια κοινωνία που δεν ξέρουμε πως θα το αντιμετωπίσει».
«Όταν είναι κάτι φυσιολογικό είναι αυταπόδεικτο. Δυστυχώς φτάσαμε πολλές φορές να νομοθετούμε για τις μειοψηφίες. Που κι αυτό μπορεί να χρειαστεί να το κάνουμε. Αρκεί να μην είναι εις βάρος του συνόλου και κάποιων άλλων. Είμαι πάρα πολύ προβληματισμένος. Δεν έχω μάθει να απορρίπτω. Προσπαθώ να δω τα θετικά και τα αρνητικά. Αυτή τη στιγμή δε θέλω να αδικήσω κανέναν. Και δεν έχω κανένα πρόβλημα με οποιαδήποτε επιλογή του καθένα μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ