Νικόλας Φαραντούρης: Μείζον θέμα η «χειραγώγηση των θεσμών
και η δημοκρατική κοινοβουλευτική διολίσθηση»

Για “χειραγώγηση των θεσμών” και για “δημοκρατική κοινοβουλευτική διολίσθηση” από την πλευρά της κυβέρνησης έκανε λόγο ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νικόλας Φαραντούρης στην ΒΕΡΓΙΝΑ τηλεόραση και στην εκπομπή ΣΧΟΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ με τον Στέργιο Καλόγηρο.

Σε ερώτηση του Στέργιου Καλόγηρου, αν επιμένει η Αξιωματική αντιπολίτευση για ξένους παρατηρητές κατά την διάρκεια των Ευρωεκλογών, ο κ. Φαραντούρης απάντησε: “Αν δεν υπήρχε η παραδοχή από την κυβέρνηση πως διέρρευσε προσωπικά δεδομένα των Ελλήνων πολιτών σε κομματικούς εγκάθετους, εμείς δεν θα εγείραμε τέτοιο ζήτημα. Η κυβέρνηση άνοιξε το ζήτημα και έχει κλονίσει την εμπιστοσύνη μας”, τόνισε, για να καταλήξει με έμφαση: “δεν ξεκινήσαμε εμείς μια νύχτα να πούμε “αμφισβητούμε την φερεγγυότητα των εκλογών””.

Ο κ. Φαραντούρης κατά την διάρκεια της συνέντευξής του και σε σχετική ερώτηση είπε με νόημα πως η “κυβέρνηση η οποία παραβίασε την νομοθεσία έχει το βάρος της απόδειξης ότι μπορεί να διεξαγάγει εκλογές και πρέπει να καταθέσει εγγυήσεις και διασφαλίσεις” ενώ στην ερώτηση του Στέργιου Καλόγηρου για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά να στηθούν διπλές κάλπες στις 9 Ιουνίου, απάντησε: “για μας το μείζον αυτή τη στιγμή δεν είναι το εκλογικό αποτέλεσμα. Το μείζον είναι η χειραγώγηση των θεσμών και η δημοκρατική κοινοβουλευτική διολίσθηση. Ζητάμε προσφυγή στην “λαική ετυμηγορία”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ