Ηλεκτρονικό βραχιολάκι για ένα έτος και δυο έτη αναστολή για τον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας που καταδικάστηκε για διαφθορά – Ωστόσο οι νομικοί μπελάδες του δεν τελειώνουν εδώ, αφού έχει ακόμα… τρεις δικαστικές μάχες.
Η ταύτισή του με την Άνγκελα Μέρκελ, η ροπή του προς την πολυτέλεια, αλλά και η σχεδόν λάιφ στάιλ προσωπική του ζωή δεν έγιναν αποδεκτά με συμπάθεια από τους Γάλλους. Τα προβλήματά του, όμως, δεν τελείωσαν με την πολιτική αποστρατεία του. Μετά την έξοδό του από την προεδρία, ακολούθησαν οι περιπέτειές του με τη Δικαιοσύνη. Σε μία αναπάντεχη τροπή των γεγονότων, όμως, ο Σαρκοζί, παρ’ ότι αναμενόταν η δίκη του για διαφθορά και απόπειρα επηρεασμού της Δικαιοσύνης, είδε τις πολιτικές μετοχές του να ανεβαίνουν. Το βιβλίο του με τίτλο «Ο καιρός της καταιγίδας», στο οποίο αφηγείται τα δύο πρώτα χρόνια του στο Μέγαρο των Ηλυσίων, έγινε μπεστ σέλερ.Τώρα πλέον, όμως, είναι άγνωστο τι πολιτικό αντίκτυπο θα έχει η καταδίκη του σε τρία χρόνια φυλάκιση από δικαστήριο του Παρισιού για διαφθορά και δωροδοκία.

Και να σκεφτεί κανείς ότι είναι η πρώτη από τις τέσσερις δικαστικές μάχες που έχει να αντιμετωπίσει ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας το επόμενο διάστημα. Ο καταδικασθείς πρέπει να εκτίσει άμεσα το ένα από τα τρία χρόνια της ποινής του και για τα υπόλοιπα δύο λαμβάνει αναστολή. Αποφασίστηκε ότι αντί για φυλακή ή κοινωνική εργασία, θα φορέσει ηλεκτρονικό βραχιολάκι.Ο δικηγόρος του δήλωσε ότι θα ασκήσει έφεση κατά της δικαστικής απόφασης. «Μετά την ανακοίνωση αυτής της εξαιρετικά σκληρής και παντελώς αβάσιμης και αδικαιολόγητης απόφασης, ο Σαρκοζί είναι ήρεμος αλλά και αποφασισμένος να συνεχίσει για να αποδείξει την αθωότητά του», δήλωσε η δικηγόρος του, Ζακλίν Λαφόντ. Ακόμα, όμως, και ο εφτάψυχος Σαρκοζί θα δυσκολευτεί να επανακάμψεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ