«ΝΙΚΗΣΤΕ ΤΟΝ ΦΟΒΟ – «Make Greece great again» .(Κάνε την Ελλάδα μεγάλη ξανά»).
Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν είναι ακόμα γνωστό ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ. Η πιο αμφίρροπη όμως αναμέτρηση όλων των εποχών παρουσιάζει παγκόσμιο ενδιαφέρον , κυρίως γιατί, ανάμεσα στα άλλα, η σύγκρουση των δύο αντιπάλων δυνάμεων αναδεικνύει τη νέα πραγματική διπολική πραγματικότητα.
Από τη μια μεριά, το βαθύ κράτος, ο Σόρος, ο Γκέϊτς, το CNN, το Χόλιγουντ, οι αγορές, το facebook και το twitter, οι ANTIFA, τα ‘’αυθόρμητα’’ κινήματα των ‘’αγανακτισμένων’’, ο κορονωϊός κ.α. Στη χώρα δε της απόλυτης δημοκρατίας είδαμε να κατεβαίνει tweet του προέδρου των ΗΠΑ, που έκανε λόγο για κλοπή της εκλογής, ως fake news!!!
Από την άλλη, ο Τραμπ (με όλα τα ελαττώματα και τις αδυναμίες του). Πήρε μία καταρρέουσα αμερικανική οικονομία και την έφτασε σε επίπεδα ανάπτυξης ρεκόρ (33%), δεν έκανε πόλεμο, αποκατέστησε σχέσεις με παραδοσιακά εχθρικές χώρες προς ΗΠΑ, ήταν αντίθετος στον εγκλεισμό – απαγόρευση (η ελληνική ερμηνεία της εύηχης ξενικής λέξης lockdown) και την συναρτώμενη με αυτό καταστροφής της οικονομίας, έθεσε σε νέα βάση το ρόλο του ΝΑΤΟ και το ρόλο σε αυτό της Γερμανίας. Όσο για αυτούς που θα τρέξουν να αντιτείνουν τις σχέσεις του με τον Ερντογάν τους παραπέμπω στο βασικό αξίωμα της διπλωματίας ‘’δεν υπάρχουν σταθεροί φίλοι, σταθεροί εχθροί, υπάρχουν μόνο σταθερά συμφέροντα’’, και στην εκτίμηση έγκυρων αναλυτών ότι οι θέσεις των ΗΠΑ είναι οι πλέον φιλελληνικές από το 1964.
Έτσι, σε μία αναμέτρηση που είχαν προεξοφλήσει ότι θα ηττηθεί πανηγυρικά, κατόρθωσε, μιλώντας στις καρδιές των Αμερικανών, να συγκεντρώσει τη μισή Αμερική μαζί του (μην ξεχνάμε και τις τεράστιες κοινωνικοοικονομικοανθρωπολογικές αντιθέσεις της), με δύο συνθήματα που θα μείνουν στην Ιστορία: «ΝΙΚΗΣΤΕ ΤΟΝ ΦΟΒΟ – «Make America great again»!
Την ίδια στιγμή, οι Έλληνες βιώνουμε έναν νέο εγκλεισμό. Ευθιγραμμιζόμενοι πλήρως με τη γερμανοκυριαρχούμενη Ευρώπη, απαγορεύονται οι παρελάσεις (ακόμη και οι μηχανοκίνητες πορείες), κλείνουν οι εκκλησίες ενώ ανοίγουν τζαμιά!!!, επιβάλλουν πρόστιμα σε Κύπριους αδελφούς μας που διαδηλώνουν τηρώντας όλα τα μέτρα για την τουρκική κατοχή!!!, αλλά αφήνουν ανέλεγκτους χιλιάδες διαδηλωτές, χωρίς κανένα μέτρο προστασίας, όταν πρόκειται για αναρχοαριστερούς ή ισλαμιστές – λαθροεισβολείς. Ταυτόχρονα, κλείνουν οι επιχειρήσεις (στο ξενοδοχείο που διέμεινα κατά τη τελευταία μου διαμονή στο κλεινόν άστυ απολύθηκαν σε μία ημέρα 15 άτομα!), οι ‘’ειδικοί’’ μας συστήνουν να μην ‘’αγκαλιάζουμε τα παιδιά μας’’, και αυτός ο εγκλεισμός μας γίνεται γιατί είμαστε ανεύθυνοι! Όχι, δε φταίνε αυτοί που άνοιξαν χωρίς έλεγχο τα σύνορα, που αφήνουν τους απλούς πολίτες να συνωστίζονται στα ΜΜΜ, που αντί να δώσουν χρήματα για νέες κλίνες σε ΜΕΘ (όπως υπόσχονταν) και ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό έδωσαν δεκάδες εκατομμύρια στα συστημικά ΜΜΕ, που, στα πλαίσια της ‘’έγκυρης και αντικειμενικής ενημέρωσης’’ παρουσιάζουν μόνον την κυβερνητική εκδοχή, ακτινογραφίες του 2015 κα άτομα που αλλάζει το χρώμα τους υποτίθεται λόγω κορονωϊού!!! και επιστήμονες που έχουν αντίθετη άποψη διώκονται πειθαρχικά ως ‘’αρνητές του κορονωϊού’’!!! Δε μας εξηγούν δε γιατί για πρώτη φορά μετρούν μία επιδημία με κρούσματα και όχι νεκρούς, πως ο εκατονταπλάσιος έλεγχος θα έχει και ανάλογα κρούσματα, και γιατί μας δείχνουν τραγικές εικόνες από την Ευρώπη και όχι από την Κίνα (που ξεκίνησε ο ιός) του 1,2 δις πληθυσμό με 40 κρούσματα.
Μέσα σε αυτήν την ωραία (γι’ αυτούς) ατμόσφαιρα ψηφίζεται ο πτωχευτικός κώδικας, με τον οποίο τα funds θα παίρνουν ακόμα και την πρώτη κατοικία του Έλληνα, που πένεται, την ίδια στιγμή που σε χιλιάδες λαθροεισβολείς δίνονται σπίτια, υψηλά επιδόματα, δωρεάν Wi Fi , μεταφέρονται κατά χιλιάδες στην έγκλειστη ενδοχώρα, το ORUC REIS είναι το μόνο στο οποίο δεν απαγορεύεται η κυκλοφορία!!! και το κείμενο της μυστικής (;) συμφωνίας του Βερολίνου τον Ιούλιο παραμένει επτασφράγιστο μυστικό (οι Τούρκοι το έχουν τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι)!.
Για όσους λοιπόν δεν είναι πραγματικά ‘’ψεκασμένοι’’ μία είναι η νέα πραγματικότητα: από τη μια μεριά είναι οι δυνάμεις της παγκοσμιοποίησης, που επιθυμούν πολτοποιημένα και υποταγμένα έθνη – κράτη σε ένα παγκόσμιο σύστημα διακυβέρνησης, με ένα καλά οργανωμένο σύστημα, και από την άλλη, ένα αδιαμόρφωτο πατριωτικό ρεύμα που πιστεύει στις αξίες του έθνους – κράτους και του ιστορικού του φορτίου.
Το ελληνικό πολιτικό σύστημα, χωρίς εξαίρεση, έχει επιλέξει το πρώτο στρατόπεδο. Η Ελλάδα επιβίωσε γιατί ήταν πάντα με τη σωστή πλευρά της ιστορίας. Και τη σωστή αυτή πλευρά μας έδειξε ο Τραμπ: «ΝΙΚΗΣΤΕ ΤΟΝ ΦΟΒΟ. –«Κάνε την Ελλάδα μεγάλη ξανά».
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ – ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΠΑΡ’ ΑΡΕΙΩ ΠΑΓΩ – ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Ε. ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ