Σειρά απαντήσεων επιχείρησε να δώσει ο πρώην υπουργός Νίκος Παππάς, ένα 24ωρο μετά την κατάθεση από το Σάμπι Μιωνή της ηχογραφημένης συνομιλίας τους. Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, ο κ. Παππάς, αφού αποδέχθηκε ότι είναι η φωνή του αυτή που ακούγεται στο ντοκουμέντο, υποστήριξε ότι όταν μιλούσε για «μαγαζάκι» και «πολλά λεφτά» αναφερόταν στον Σάμπι Μιωνή, τις δικές του επιχειρήσεις και τα χρήματα που έβγαζε. Πρόσθεσε ότι υπάρχουν κι άλλα σημεία και πως «εννοούσα μόνο τις δικές του επιχειρηματικές δραστηριότητες, είχε πολλές εκκρεμότητες ο κ. Μιωνή. Τα 2,6 εκατ. με ένα έμβασμα είναι πολλά λεφτά. Γιατί δεν ζητούν συνδρομή από τον Παναμά; Αναφερόμουν στα λεφτά του Μιωνή».Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, υποστήριξε ότι ο τότε πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεν γνώριζε για τη συγκεκριμένη συνάντηση με τον κ. Μιωνή, σημειώνοντας ότι οι συναντήσεις με τον εν λόγω επιχειρηματία έγιναν με πρωτοβουλία και έπειτα από επίμονα αιτήματα του Σάμπι Μιωνή. Σε άλλο σημείο είπε, ότι η συνάντηση έγινε έπειτα από παράκληση του κράτους του Ισραήλ και για λόγους εθνικού συμφέροντος. Σε ό,τι αφορά το εάν ήταν σε γνώση Τσίπρα αυτές οι συναντήσεις, ο κ. Παππάς ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός είχε γενικότερη ενημέρωση, όχι για κάθε συνάντηση που γίνεται.«Έχουμε κάνει πεντακάθαρο ότι η μόνη μας εμπλοκή ήταν για το κράτος του Ισραήλ», είπε ο κ. Παππάς και υπογράμμισε ότι «ο μόνος λόγος που σε αυτή την υπόθεση προσπαθήσαμε να βρούμε λύση, ήταν η παρέμβαση του κράτους του Ισραήλ- ήθελε να γίνει πρεσβευτής ο κ. Μιωνή». «Αυτό που δεν έγινε ήταν να μπλεχτούμε για τα επιχειρηματικά του Μιωνή, του Παπασταύρου και του Σαμαρά», είπε.

«Είχατε αποστολή από τον πρωθυπουργό για να συναντηθείτε με τον κ. Μιωνή;» ρωτήθηκε ο κ. Παππάς για να απαντήσει: «Τέτοιες παρεμβάσεις εμείς δεν κάναμε, δεν υπήρχε περίπτωση να κάνουμε παρέμβαση στη Δικαιοσύνη για να προστατεύσουμε τα επιχειρηματικά συμφέροντα του κ. Μιωνή». «Θεσμικό ατόπημα δεν είναι να έρχεται κάποιος και να σου λέει ότι υπάρχει κλίμα αντισημιτισμού στην ελληνική δικαιοσύνη, είναι θεσμικός ρόλος να παρέμβεις», υποστήριξε.

Ερωτηθείς για την αναφορά στο όνομα της κυρίας Μαρέβας Γκραμπόφκσι Μητσοτάκης, είπε: «Σας είπα ότι ο μόνος λόγος που κάναμε παρέμβαση ήταν γιατί ζητήθηκε από άλλη κυβέρνηση, πατάνε τα κορδόνια τους όσοι επιχειρούν να εμπλέξουν τον Τσίπρα και την προηγούμενη κυβέρνηση. Ρωτήθηκα, ο κ. Τσίπρας δεν ήξερε για τη συνάντηση. Έγινε με πρωτοβουλία του κ. Μιωνή για να στήσει την ηχογράφηση. Όπως είπε είχε συναντήσει τον κ. Μιωνή στο Μαξίμου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ