Πένθος και θλίψη για τον ελληνικό αθλητισμό και κυρίως για τον χώρο του ποδοσφαίρου αφού έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Αλέφαντος σε ηλικία 81 ετών. Ο παλαίμαχος προπονητής αντιμετώπιζε το τελευταίο διάστημα προβλήματα με την υγεία του και απεβίωσε από καρδιακή προσβολή.

O Νίκος Αλέφαντος ήταν γεννημένος στις 3 Γενάρη του 1939 , μεγάλωσε στα Εξάρχεια και πρωτοέπαιξε ποδόσφαιρο στον Αστέρα Εξαρχείων. Ακολούθως αγωνίστηκε σε ΑΕ Χαλανδρίου, ΠΑΟ Ρουφ, Ολυμπιακό Πειραιώς (μετέχοντας σε έναν αγώνα πρωταθλήματος), Ατρόμητο Πειραιώς (Καμινίων), Ολυμπιακός Χαλκίδας (για τον οποίο σημείωσε τέρμα σε βάρος του αντίστοιχου του Πειραιά, όταν το 1963 επέστρεψε ως αντίπαλος στο Καραϊσκάκης), Παναιγιάλειο, Πανελευσινιακό και Βύζαντα Μεγάρων, όπου το 1969 τερμάτισε την καριέρα του.
Το 1983 το λαϊκό μουσικό σχήμα «Τα παιδιά από την Πάτρα» κυκλοφόρησε δίσκο στον οποίο περιέχεται τραγούδι για τον Νίκο Αλέφαντο με τίτλο «Γεια σου ρε Αλέφαντε, είσαι παλικάρι», που εξυμνεί τον χαρακτήρα του Έλληνα προπονητή, μιλώντας παράλληλα και για αδικίες που έχει υποστεί.

Οι στίχοι του τραγουδιού

«Όταν με κατηγορούν για κάτι που νομίζουν
κι όταν με παρεξηγούν χωρίς να με γνωρίζουν
όταν άδικα με βάζουν ν’ απολογηθώ
θυμάμαι τον Αλέφαντο

Όταν με δικάζουνε χωρίς να έχω φταίξει
και όταν το δίκιο μου δεν μπορώ να βρω
όταν ένοχοι με βάζουν ν’ απολογηθώ
θυμάμαι τον Αλέφαντο

Γεια σου ρε Αλέφαντε, ήσουν παλικάρι
γεια σου ρε Αλέφαντε, κράτα όσο μπορείς
Γεια σου ρε Αλέφαντε, ήσουν παλικάρι
μην υποχωρείς».

Η ΘΥΡΑ 7 αποχαιρετά τον Αλέφαντο
Πένθος τύλιξε τα εκατομμύρια οπαδών και εν γένει φίλων του Ολυμπιακού στο άκουσμα του θανάτου του Νίκου Αλέφαντου. Αυτό όχι διότι κλήθηκε τρεις φορές να καθίσει στην ηλεκτρική καρέκλα του προπονητή του μεγάλου συλλόγου, αλλά διότι όλοι τον θεωρούσαν ως έναν ερυθρόλευκο στρατιώτη. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Αλέφαντος ήταν πάντα στο “Καραϊσκάκης”, έβλεπε την ομάδα και σχολίαζε μαζί με τους υπόλοιπους φίλους της ομάδας την εξέλιξη της.

Στο άκουσμα της είδησης, η κεντρική Θύρα 7 και άλλα και άλλοι μεγάλοι σύνδεσμοι ανέβασαν στα social media συλλυπητήρια μηνύματα.

Η επίσημη Θύρα 7 έγραψε: «Χάρος,άλλη Τιτίκα αυτή..» Καλό ταξίδι σε έναν ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ της ερυθρόλευκης..!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ