Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος παρακολουθεί τη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ολύμπου, την Τετάρτη 15 Αυγούστου 2018, στην Κάρπαθο. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή, παρέστησαν στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου που πραγματοποιήθηκαν στην Όλυμπο Καρπάθου. ΑΠΕ- ΜΠΕ/ ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΡΙΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

Νέο ηχηρό μήνυμα προς τη γειτονική Τουρκία έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, από τη Μεγαλόπολη.

Ο κ. Παυλόπουλος υποστήριξε πως «η καλή γειτονία προϋποθέτει τον πλήρη και ειλικρινή σεβασμό του συνόλου του Διεθνούς Δικαίου, καθώς επίσης, τον σεβασμό του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου, αν αναλογισθούμε ότι το Διεθνές Δίκαιο καθορίζει, βεβαίως μεταξύ άλλων, την Επικράτεια και τα Σύνορα της Ελλάδας στην περιοχή, καθορίζει όμως, ταυτοχρόνως, και την Επικράτεια και τα Σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφερόμενος στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη σημείωσε ότι δεν πρέπει να ξεχνά κανείς ότι το Δίκαιο το Θάλασσας, με βάση το οποίο οριοθετείται η ΑΟΖ είναι αναπόσπαστο μέρος του Διεθνούς Δικαίου. «Και αυτό το Δίκαιο της Θάλασσας, κατά την Συνθήκη του Montego Bay του 1982 είναι δεσμευτικό για όλους, ακόμα και για εκείνους που δεν έχουν προσχωρήσει στην Συνθήκη αυτή. Διότι η ως άνω Συνθήκη παράγει γενικώς παραδεδεγμένους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου, που δεσμεύουν όλους» πρόσθεσε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ