Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης η τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στον Έλληνα ΥΕΘΑ Νίκο Παναγιωτόπουλο και την Γαλλίδα υπουργό άμυνας Φλορένς Παρλί. Σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκάθαρη ήταν η τοποθέτηση του Έλληνα ΥΕΘΑ Νίκου Παναγιωτόπουλου στη Γαλλίδα Υπουργό Άμυνας Φλορένς Παρλί. Ο ΥΕΘΑ αναφέρθηκε στη προοπτική συγκροτήσεως μιας μοίρας γαλλικών μαχητικών Rafale που θα περιλαμβάνει μια μίξη μεταχειρισμένων και νέων αεροσκαφών.

Ζωντανή παραμένει και η απόκτηση των γαλλικών ψηφιακών φρεγατών. Παράλληλα, στην επικοινωνία τους αναφέρθηκε στη διαρκή τουρκική προκλητικότητα καθώς και στο πλαίσιο της αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας – Γαλλίας.Έτοιμοι να αγοράσουμε Rafale, φρεγάτες, τορπίλες και ελικόπτερα
Εξοπλιστικά προγράμματα ύψους 10 δισ. ευρώ, που περιλαμβάνουν υπερσύγχρονα μαχητικά αεροσκάφη και αναβάθμιση του στόλου, εξετάζει η κυβέρνηση, με αφορμή τις κλιμακούμενες τουρκικές απειλές κατά της ασφάλειας και της ακεραιότητας της χώρας μας ενώ όπως επιβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας «υπάρχει εντολή του πρωθυπουργού για κονδύλι εξοπλιστικών». Από αυτά, κονδύλια ύψους 1-1,5 δισ. ευρώ αναμένεται να εκταμιευτούν μέσα στους επόμενους μήνες για αγορά βλημάτων, τορπιλών, ανταλλακτικών κ.λπ.

«Όπου χρειάζεται να κάνουμε τις στοχευμένες εκείνες επενδύσεις που δυστυχώς επιβάλλει η γεωπολιτική μας θέση, αν αυτό σημαίνει κάποιες μικρές παραπάνω θυσίες από τον ελληνικό λαό, να συμφωνήσουμε όλοι μαζί ότι αυτές τις θυσίες θα πρέπει να τις αναλάβουμε για να μπορέσουμε επιτέλους να θωρακίσουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις μας» τόνισε πρόσφατα ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής ενώ οι πληροφορίες φέρουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ανακοινώνει στη ΔΕΘ την απόφασή του για διάθεση τα επόμενα χρόνια κονδυλίων ύψους 10 δισ. ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό για την αγορά όπλων.

«Εντολή του Πρωθυπουργού είναι να μειώσουμε όσο μπορούμε τους φόρους, να είμαστε κοντά στα χαμηλά στρώματα και να ενισχύσουμε την αποτρεπτική ισχύ των Ενόπλων Δυνάμεων» τόνισε σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο του Alpha, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. «Έχουμε όλες τις επιλογές για να στηρίξουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις -και όχι μόνον με τα εξοπλιστικά προγράμματα», τόνισε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ