Ηταν ο πρώτος ηγέτης παγκοσμίως που ανακοίνωσε ότι ο κορονοϊός είχε «χτυπήσει» και τον ίδιο. Από το απόγευμα της Δευτέρας, ο Βρετανός πρωθυπουργός έχει σοκάρει τη χώρα του και τον κόσμο όλο, αφού η υγεία του χειροτέρεψε και πλέον νοσηλεύεται στην Εντατική του νοσοκομείου St Thomas στο Γουέστμινστερ, κοντά στη Ντάουνινγκ Στριτ.

Ο άνθρωπος που προσπαθούσε πολλά χρόνια να γίνει πρωθυπουργός κι όταν το κατάφερε (κερδίζοντας δια περιπάτου μάλιστα τις εκλογές) βρέθηκε απέναντι στην χειρότερη κρίση: ο κορονοϊός και η πανδημία που προκαλεί σαρώνουν ζωές, καταρρακώνουν οικονομίες και η Βρετανία δεν αποτελεί εξαίρεση.

Ίσως η επιθυμία του να δείξει πως μπορεί να καταφέρει, η ανάγκη να μην δείξει στο πολιτικό σκηνικό ότι είναι αδύναμο να έκανε τον Μπόρις Τζόνσον να υπερβεί τις δυνάμεις του. Και ο κορονοϊός που είναι αμείλικτος, δεν συγχωρεί.

Ο Μπόρις Τζόνσον είχε τις αισθήσεις του όταν μπήκε στην Εντατική, αλλά η δύσπνοια που εμφάνισε ανάγκασε τους γιατρούς να του χορηγήσουν 4 λίτρα οξυγόνου, με μάσκα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ