Nέα προκλητική κίνση είχαμε από την Άγκυρα πριν από λίγο, καθώς είχαμε απάντηση στο Νίκο Δένδια από τον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter σχετικά με το αυτό-αποκαλούμενο ισλαμικό κράτος και τη στήριξή του από την Τουρκία από τον εκπρόσωπο του τουρκικού ΥΠΕΞ, Τανζού Μπιλγκίτς, κατηγορώντας την Ελλάδα ότι για πολιτικούς λόγους προσπαθεί να αποκρύψει το ρόλο της Τουρκίας στην καταπολέμηση του ISIS! Παράλληλα, αποκαλεί την Ελλάδα «καταφύγιο τρομοκρατών» και χαρακτηρίζει «επαίσχυντη» τη στάση της. Η Τουρκία είναι το μόνο μέλος του ΝΑΤΟ που πολέμησε με το στρατό του στο πεδίο ενάντια στον ISIS και καθάρισε περισσότερα από 8200 km² στη Συρία.
Τιαναφέρει ο Ν. Δένδιας

«Ευελπιστώ ότι θα έχουμε ένα σχετικά ήρεμο καλοκαίρι στο Αιγαίο, δίχως νέες προκλήσεις» αναφέρει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, διαμηνύοντας παράλληλα πως η Ελλάδα δεν τρέφει αυταπάτες σε ό,τι αφορά τις σχέσεις της με την Τουρκία.

Σε συνέντευξή του στη Real News, ο κ. Δένδιας επισημαίνει πως τόσο η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όσο και οι επαφές του με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, επέτρεψαν «να σπάσει ο πάγος», αλλά δεν επήλθε καμία σημαντική πρόοδος στις σχέσεις μας. «Οι θέσεις μας παραμένουν εκ διαμέτρου αντίθετες. Η διαφορά μας υπήρχε και εξακολουθεί να υπάρχει: η Τουρκία αρνείται να σεβαστεί τους βασικούς κανόνες του Διεθνούς Δικαίου, του Δικαίου της Θάλασσας, των σχέσεων καλής γειτονίας και να αποσύρει την απειλή πολέμου εναντίον της Ελλάδας» καθιστά σαφές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ